F1 Güvenlik Aracı İçin Aston Martin ve Mercedes Ortaklığı

0
1844
mercedes f1 güvenlik aracı

Aston Martin ve Mercedes F1 Güvenlik Aracı Görevini Paylaşacaklar

Salı günü Racefans.net internet sitesinde yayınlanan habere göre Aston Martin, Formula 1’in resmi güvenlik sağlayıcısı olarak gelecek sezon Mercedes takımına katılmaya hazırlanıyor. Aston Martin planlanan 23 yarışın 12’sinde güvenlik ve tıbbi araçlar tedarik edeceğini, geri kalan yarışlarda ise Mercedes araçların kullanılacağını belirtti. Aston Martin’in Mercedes-AMG V8 motor kullanan yeni DBX SUV’sinin 2021 F1 güvenlik aracı olarak kullanılabileceği düşünülüyor.

aston martin f1 güvenlik aracı

Mercedes F1 güvenlik aracı noktasında Formula 1’in 1996 yılından beri resmi sağlayıcısı olarak bulunuyor. Ancak Formula 1 ile olan anlaşmaları bu yılın sonunda bitiyor. Ayrıca Daimler grubuna bağlı olarak bulunan Mercedes’in Aston Martin’deki hisselerini %20’ye yükseltmesi bekleniyor. Çünkü Formula 1’de de Aston Martin takımına parça tedariğini Mercedes sağlayacak. F1 güvenlik aracı noktasında da böyle ikili bir anlaşma ortak tedarik sağlayan yakın bağları olan araç şirketleri için mantıklı olacaktır.

Konuya ilişkin Aston Martin ve Mercedes takımlarından hala bir resmi açıklama gelmedi. Ancak haberi ileten kaynaklar Reuters’e haberin doğru olduğunu bildirdiler.

Canavar Gibi Bir Takım Olmayacak

Bu sene Formula 1’e uzun bir aradan sonra yeniden dönen Aston Martin takımı yeni sezonda canavar gibi bir takım yaratmayı amaçlamadıklarını dile getirmişlerdi. Racing Point takımından Aston Martin takımına dönüşen takımın gelecek sezon için en çok sordukları soru “Ne yapmamız gerekiyor?” sorusu. Bir anda çok fazla büyüyen bir takım olmaktansa dengeli büyüyen ve gereken işleri en iyi yapan bir takım olmaya doğru yöneliyorlar. Aston Martin’den Green, Stroll ile olan bu konuşmalarını tamamen büyük, canavar gibi bir F1 takımı olmamaya çalışmak için yaptıklarını söyledi.

aston martin f1

Formula 1’de rekabeti daha sürdürülebilir hale getirmek için 2021 yılında sezon başında takımlara 145 milyon dolarlık bütçe sınırlandırması getirilecek. Bu konuya ilişkin de Green, F1 takımlarının yarış kazanbilmesi için 800 çalışanının olduğu günlerin geride kalacağını ve rekabetin kızışacağını söyledi. Bu noktada önemli olan takımların yatırımlarını doğru yere yapmaları. Aston Martin takımı da bu doğrultuda eski dünya şampiyonlarından Sebastian Vettel ile anlaştı. Verimli ve tasarruf etmeyi bilen takımların daha ön plana çıkacağı Formula 1 sezonları bizleri bekliyor gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here