Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş’tan ÖTV Yorumu

0
2638
renault captur berk cagdas ötv

Geçtiğimiz yıllarda kendi sınıfında ülkemizde lider olan Renault Captur’un yeni versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu. Tasarımı ve teknolojik entegrasyonuyla göz dolduran Renault Captur 211.900 TL’lik başlangıç fiyatıyla sahiplerini bekliyor. Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Captur’la ve Türkiye’deki otomobil pazarıyla ilgili açıklamalarda bulunurken ÖTV hakkında konuşmayı da ihmal etmedi. Renault için hızla büyümekte olan B-SUV klasmanına güçlü bir geri dönüş yapmamız bizim için çok önemli diyen Berk Çağdaş, bu konuda Captur’a güvendiğini de dile getirdi.

Berk Çağdaş’tan Pazar Değerlendirmesi

2019 yılından ötelenmiş taleple 2020 yılının başlarını güzel geçirdiklerini, daha sonrasında da COVID – 19’un önce bir miktar durgunluğa ardından da müthiş bir dinamizme sahne olduğunu dile getirdi Berk Çağdaş. Toplu taşıma araçlarından kaçınanların binek araçlara yöneldiğini ve uygun taşıt finansmanlarıyla pazarın dengelendiğini, yılın son iki ayında da bu ritmin devam etmesini tahmin ettiklerini dile getirdi.

Sektör İçin 2021 Beklentileri

Otomotiv sektörünün çözüm odaklı bir ekosistem olduğunu vurgulayan Berk Çağdaş, 2021 yılı için iyimserden ziyade umutlu olduklarını söyledi. Pandeminin 2021 yılında da devam edeceğini öngördüklerini ve bu belirsizlik döneminde pazar için bir öngörüde bulunamayacaklarını ancak her belirsizliğin yönetim becerilerini geliştirdiğini dile getirdi. Yeni Clio, makyajlı kasa Megane Sedan gibi çok tutan ürünlerin yanında Captur, Talisman Kaleos gibi ürünleriyle de iddialı olduklarını söyledi. Ayrıca hibrit ve elektrikli modellerin de pazara ekstra bir dinamizm getireceğine değindi. Ayrıca Dacia Sandero’daki değişimler hakkında olumlu geri dönüşler alındığını belitti ve Dacia’nın yeni modellerinin 2021’de ses getirmesini beklediklerini söyledi.

2021 dacia sandero

İkinci El Piyasasında Fiyat Düşüşü Zor

COVID-19 pandemisiyle tedarik zincirlerinin aksadığından bahseden Berk Çağdaş, sıfır araç bulunmasının zorluğunun tüketiciyi ikinci el araçlara yönelttiğini söyledi. Sıfır araç fiyatlarındaki dövize bağlı yükselişin ikinci el piyasasına da yansıdığı ve ikinci el talebinin hala canlı olduğu için ikinci el fiyatlarında bir düşüş öngörmenin zor olduğunu söyledi.

ÖTV Yorumu

berk çağdaş ötv

ÖTV revizyonu talebin kırılımını dönüştürüyor diyor Berk Çağdaş. Yapılan matrah düzenlemeleri nedeniyle tüketici düşük ÖTV dilimli yerli araçlara yöneliyor. Renault Mais olarak satışlarının %44’ünün yerli üretim modellerinden oluştuğunu söylüyor ve ekliyor; bu ilgiden memnun olsak da vergi reformlarında sektörün tamamına katkı sağlayacak, sürdürülebilir bir yapılanmanın daha önemli olduğuna inanıyoruz. ÖTV matrahlarının yeniden gözden geçirilmesinin tüketiciler adına olumlu bir adım olacağına inanıyoruz.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here