AVM Otoparklarına Yeni Düzenleme

0
1287
avm otoparklarına yeni düzenleme

AVM Otoparklarına Yeni Düzenleme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı açıklama ile AVM otoparklarına yeni düzenleme getireceklerini duyurdu. Gelen düzenleme ile AVM otoparklarında her 50 park yerinden 1’i elektrikli otomobiller için şarj etme noktası haline getirilecek.

TOGG İçin Yapılan Düzenlemeler

TOGG için avm düzenlemesi

Yerli otomobilimiz olan TOGG için yeni düzenlemeler yapıldığını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, elektrikli şarj istasyonları için yapılan düzenlemeleri anlattı. Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2021 bütçesi için milletvekillerinin sorularını cevapladı. Elektrikli araçlar için getirilen yeni düzenlemelerden bahsetti. Bu düzenlemeler kapsamında AVM’lerdeki otoparkların her 50 park alanının 1’i elektrikli otomobiller için şarj istasyonu getirilecek.

AVM Otoparklarında Şarj Ünitesi Olacak

murat kurum

TOGG için konuşan Murat Kurum “Türkiye’nin yerli otomobili akıllı bir otomobildir. Sürücüsünü kullandığı tüm mekanlara entegredir. İşte bu entegrasyonu sağlayabilmek adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte gerekli olan şarj istasyonları altyapılarını inşa edecek navigasyon uygulamalarını da gerçekleştiriyoruz” dedi.

Otopark yönetmeliği hakkında da konuşan Murat Kurum “Yine yerli otomobil projemizi yakından ilgilendiren elektrikli şarj istasyonlarının kurulumu noktasında mevzuat çalışmalarını yapıyoruz. Otopark Yönetmeliği ile birlikte otoparklarda, AVM’lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araca uygun park yeri zorunluluğu getiriyoruz. Bu parklarda şarj ünitesi olacak.” dedi. Konutlar ile ilgili de 2023’ten sonra konutlarda elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının kurulmasıyla ilgili çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

TOGG Ne Zaman Çıkacak

https://twitter.com/TOGG2022/status/1293609788509757440?s=20

Türkiye’nin yerli otomobili olan TOGG birçoklarımız tarafından heyecanla bekleniyor. 27 Aralık 2019’da ilk defa tanıtılan TOGG hala geliştirme aşamasında olan bir elektrikli otomobil. Ancak bu aracın 2022’den önce piyasaya çıkması beklenmiyor. Pandemi nedeniyle oluşan tedarik zinciri aksaklıklarının aracın çıkışını erteleyip ertelemeyeceği ise hala bir muamma. Umarız Türkiye’nin yerli otomobili TOGG en kısa zamanda bizlerle buluşur.

Yerli otomobilimiz TOGG’un fiyatı ise hala bilinmiyor. Konuya ilişkin TOGG resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Bu açıklamada “Türkiye’nin Otomobili’nin fiyatlarını kim açıkladı bilmiyoruz ama biz açıklamadık. Üstelik 2022’den önce de açıklamamız mümkün değil. Lütfen bu türden haberlere itibar etmeyiniz. Heyecan yaratacak gelişmeler ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam ediniz.” denildi.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here