Enerjisa İsveç’e Şarj İstasyonu Kuruyor

0
1588
Enerjisa İsveç'e Şarj İstasyonu Kuruyor

Enerjisa İsveç’e Şarj İstasyonu Kuruyor

enerjisa

Türkiye’de çevre dostu firmaların başında gelen Enerjisa, İsveç’e şarj istasyonları kuruyor. Enerjisa, elektrikli otomobil geleceği misyonu doğrultusunda hisselerini satın aldığı Eşarj istasyon ağı ile İsveç’e şarj istasyonları kuracağını açıkladı.

Önce Otobüsler Şimdi Şarj İstasyonları

temsa md9 electricity

TEMSA mühendisleri tarafından geliştirilen ve Adana’da üretilen elektrikli otobüs MD9 ElectriCITY’nin İsveç’e ihraç haberi yakın zamanda gelmişti.  Gerçekleştirilen bu 6 otobüslük ihracatın ardından Enerjisa bu otobüslerin şarj istasyonları kolları sıvadı. İhracatı gerçekleştirilen MD9 ElectriCITY otobüslerin şarjlanmaları Eşarj istasyonlarıyla gerçekleştirilecek.

murat pınarEşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji CEO’su olan Murat Pınar konuya ilişkin olarak, dünyada toplu taşımanın geleceğinin elektrikli araçlarla şekillendiğini belirtti. Ayrıca bu adımların dünya ekosistemi için büyük bir adım olduğunu söyleyen Murat Pınar, “Eşarj olarak 2030 yılına geldiğimizde trafiğe çıkması öngörülen araç sayısına da bağlı olarak karbon salınımına 2.5 milyon tonluk katkı verme hedefimiz var. Bu doğrultuda sadece Türk ekosistemi için değil dünya ekosistemine de yarar sağlayacak adımların öncüsü olmak ve bu ekosistem içerisinde oyun kurucu şirketler arasında yer almak istiyoruz” dedi.

6 Adet İstasyon Yolda

TEMSA tarafından Adana’daki tesislerde üretildikten sonra İsveç’e ihraç edilen 6 adet MD9 ElectriCITY’nin şarjlanmaları Eşarj istasyonlarında gerçekleşecek. Bu ihtiyacın giderilmesi için Eşarj, İsveç’e 6 adet 22kVA gücünde çıkış enerjisi veren istasyon kuracağını söyledi. Kurulan bu istasyonlar sayesinde ihraç edilen otobüslerin şarjlanmaları gerçekleştirilecek.

Türkiye’de 2008 yılında faaliyete başlayan Eşarj firması şarj istasyonları satışı ve kurulumu alanlarında faaliyet göstermekteydi. 2018 yılına kadar kendi başına büyüyen firmanın 2018 yılında 80 adet şarj istasyonu ve bin kadar müşterisi bulunuyordu. Eşarj 2018 yılında hisselerinin büyük kısmını Enerjisa Enerji satın almıştı. Bu satın alma işleminin Enerjisa Enerji’nin elektrik sektöründe satış ve dağıtımdaki liderliğini arttırması hedeflenmişti. Ayrıca bu alanda da yenilikçi ve öncü bir rol alarak endüstriyel dönüşümde aktif bir rol oynamayı hedeflemişti. Enerjisa Enerji, bu adımıyla elektrik sektörüne 360 derece bir bakış açısına sahip olduğunu göstermişti. Ayrıca bu adım gelecekte yaygınlaşacak olan elektrikli otomobil ağının gelişebilmesi için çevreci bir adım olarak da görülmüştü.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here