Volkswagen Şarj İstasyonlarına Yüksek Sıcaklık Testi

0
943
volkswagen şarj istasyonları

Volkswagen Şarj İstasyonlarını Yüksek Sıcaklıkta Test Ediyor

Volkswagen, aşırı yüksek sıcaklıklarda şarj istasyonlarının verimliliğini test ediyor. Bu deneme için Arizona çölüne kurulan etkileyici bir elektrikli otomobil hızlı şarj istasyonunu tanıttı.

Neden Yüksek Sıcaklıkta Test Yapılıyor?

Başarılı bir hızlı şarj, büyük ölçüde, aracın içerisindeki pillerin sabit bir sıcaklıkta korunmasına bağlıdır. Bunun için elektrikli otomobillerde piller kadar yatırım yapılan bir diğer konu da ısıtma ve soğutma sistemleridir. Çünkü aşırı soğuk ve aşırı sıcak iklim koşullarında pillerin sabit bir sıcaklıkta tutulması zordur. Geçtiğimiz günlerde araçlarını aşırı soğukta test etmeye başlayan Volkswagen firması benzer testleri hem istasyonları hem de araçları için yüksek sıcaklıklarda da denemeye başladı. Bunun için de sıcaklıkların 49ºC’ye ulaşabildiği Arizona çölünde yeni bir hızlı şarj istasyonu kuruldu.

Volkswagen

Volkswagen burada kurduğu şarj istasyonuyla, bundan sonraki çıkacak modelleri için yüksek ısı testlerini burada gerçekleştirecek. Konuya ilişkin yapılan açıklama ise şöyle: “Aralık ayı itibarı ile Volkswagen, Arizona’da küresel bir test tesisi olan Volkswagen Group’un Arizona Deneme Alanları’ndaki en kapsamlı elektrikli araç şarj istasyonlarından biri için düğmeyi açtı. 50 araçlık şarj istasyonu, aşırı sıcak hava koşullarında elektrikli araçların pillerini ve şarj performanslarını değerlendirmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Şarj cihazları, ABD, Avrupa ve Çin’de kullanılan çeşitli konnektör tiplerine sahiptir ve mühendisler, çeşitli şarj cihazlarını karşılaştırarak gerçek zamanlı verileri değerlendirebilecekler.”

Volkswagen’in Fark Yaratan Testleri

Görüldüğü gibi Volkswagen firması test konusunu gayet ciddiyet içerisinde ele alıyor. Arizona çölüne yaptıkları bu şarj istasyonunda da yalnızca ABD’de ya da Avrupa’da kullanılan konnektör tipini değil, değişken konnektör tiplerini denemeleri de bunun en önemli göstergelerinden birisi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde de yapmaya başladıkları soğuk hava denemeleri de iyi bir gösterge. Yakın zamanda bu konuda kendilerini daha da geliştirecekleri ve daha büyük piller için gerekli ısıtma ve soğutma sistemlerine sahip olabileceklerini gösteriyor.

volkswagen şarj arizona

Arizona’daki bu yeni şarj istasyonunda kullanılan şarj cihazlarından bazıları, Electrify America şarj ağı tarafından kullanılanlarla aynı. Bu da 350 kW’a kadar olan hızlı şarj etme özelliği veriyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here