Foxconn: iPhone’dan Elektrikli Otomobile Evrilme Hikayesi

0
1237
foxconn

İsmini iPhone ile birlikte duymaya alıştığımız Foxconn, elektrikli otomobil sektörüne dahil olmanın yollarını arıyor. Elektrikli otomobillerin ve otonom sürüş teknolojileriyle büyük bir değişime uğrayan otomotiv sektörüne ilgi giderek büyüyor. Önemli bir geçiş döneminin içerisinde olan otomotiv sektörüne giriş için en uygun dönem olan bu dönemde yeni isimleri gündemde görmek artık sürpriz olmuyor. Foxconn şirketi ise bunlardan sadece bir tanesi.

Foxconn Solid State Batarya

Araba üretmek konusunda tecrübeli olmayan Tayvanlı Foxconn, ürün yelpazesini genişletmek istiyor. Şu an büyük bir geçiş döneminin içerisinde olan otomotiv sektörü de Foxconn’un gözünde paha biçilemez bir şans. Ve tabi ki Tayvanlı şirket bu fırsatı değerlendirmek istiyor. Foxconn cephesinden geçen hafta yapılan açıklamalarda, şirket gelecekteki elektrikli otomobiller için kendi “açık platformunu” duyurdu ve dört yıldan kısa bir süre içinde büyük bir pil atılımı vaat etti.

Sektöre yeni giren birçok firmanın yaşadığı zorluklardan ders çıkararak aynı sorunları yaşamayacaklarını dile getiren şirket; “Solid-state” adlı bataryası ile büyük ses getireceğini de iddia ediyor. Türkçeye “Katı Hal Pilleri” olarak çevrilebilen bu bataryalar, oldukça yüksek kararlılık ve performans sunuyor. Aynı zamanda daha fazla enerji toplayabilen bu sistem, küçük bir bataryayla bile olağanüstü uzun sürüşler gerçekleştirebilmenize izin veriyor. Bakalım Foxconn bu işi başarabilecek mi?

foxconn iphone

Ayrıca 2024 yılında piyasaya sunmayı hedefledikleri Solid-State bataryaları dışında, 2027’de satılan tüm elektrikli araçların %10’unda Faxconn ekipmanlarının kullanacağı iddiası da hedefin ne kadar büyük ve Foxconn’un bu işi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.

Foxconn başkanı Young Liu, yaptığı açıklamada, “Foxconn’daki vizyonumuz, akıllı teknolojilerle birbirine bağlı bir dünya yaratmak için dünyanın önde gelen müşterileriyle çalışmaktır” dedi. “Foxconn, yeni endüstri sektörlerinde, ürünlerinde ve üretim süreçlerinde yeni nesil teknolojilerin araştırma ve geliştirilmesine kendini adamaya devam edecek.”

foxconn elektrikli araba

2 Yıl Önce de Denemişlerdi

Ayrıca bu şirket 2018 yılında da Xpeng adlı Çinli otomotiv üreticisine yaptığı 350 milyon dolarla ve Fiat Chrysler Automobiles ile Çin pazarı için ortaklaşa bir elektrikli otomobil üretme projesine dahil olarak otomobil sektörüne girmeye çalışmıştı.

Bence Foxconn gerçekten bir şeyler başarabilir. Kesin olan bir şey varsa o da otomobil endüstrisinin önümüzdeki beş yıl içinde büyük değişikliklere şahit olacağıdır.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here