Volkswagen Polo 2002 En Ekonomik Minik Dizel

0
3728
volkswagen polo 2002 dizel

Volkswagen Polo 2002 En ekonomik minik dizel.

İlk kez 1975 yılında satışa sunulan Polo, Volkswagen’ın küçük sınıftaki temsilcisi olarak göze çarpıyor. Son olarak 2000 yılında küçük bir makyaj geçiren 3.nesil Polo’nun yerini alan yeni modelin dizayn çalışmaları 2001 yılının sonunda tamamlandı.

Yeni görünümüyle ilk kez 2001 yılının eylül ayında düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan Polo, 2002 mart ayından itibaren Türkiye’de satışa çıkarıldı. Polo,ülkemize 1.4 litre (75 HP ve 100 HP) benzinli, 1.4 litre 75 HP’lik turbo dizel motorlarla ithal ediliyor. Testini gerçekleştirdiğimiz Polo 1.4 TDI’ı Primeline veya Trendline donanım seçenekleriyle satın alabilmek mümkün.

Volkswagen Polo 2002 Karoser ve İç Mekan

Önden görünümüyle VW’nin mini sınıftaki temsilcisi Lupo’yu andıran yeni Polo, Volkswagen grubu içinde yer alan Skoda’nın küçük segmentteki Fabia modeli platformu üzerine geliştirilerek inşa edilmiş. Diğer yandan otomobilin yan tasarımı da platform kardeşi Skoda Fabia ile büyük benzerlik taşıyor. Yeni Polo’nun Golf’ü andıran arka tasarımı ve stop lambaları ise otomobile ağırbaşlı bir hava katıyor.
Polo TDI’ın diğer Polo modellerinden tek farkıysa bagaj kapağındaki TDI hologramı.

Tamamen yenilenen iç mekansa eski modele göre büyük bir kalite artışının kanıtı gibi. Bir önceki modelle benzerlikler taşıyan ön konsol yüksek kalitedeki plastikten imal edilmiş. Orta konsolun en üzerinde küçük bir boşluk yer alırken havalandırma ızgaraları hemen onun altına yerleştirilmiş. Izgaraların altındaysa dörtlü flaşörü,arka cam rezistans butonu ve radyo-teyp yerleştirilmiş.Radyo-teybin kumanda butonları ufak ve direksiyon üzerinden kontrol edilemiyor. Radyo-teybin altındaysa kullanışlıbir göz ve klima kumandaları yer alıyor. Audi ve Volkswagen grubunun pek çok modelinde kullanılan gösterge tablosuysa pek fazla değişime uğramadan yeni Polo’ya adapte edilmiş.Boyutları büyüyen yeni Polo’nun iç mekanı da daha ferah bir havaya kavuşmuş.

Koltukların oturma alanı sınıfına göre geniş, diz mesafeleriyse yeterli. Polo’nun 270 litrelik bagaj hacmi, arka koltukların katlanmasıyla 1030 litreye kadar genişletilebiliyor.

volkswagen polo 2002 dizel minik

Motor ve Performans

Volkswagen Polo 2002 TDI’ın kaputunun altında, üç silindirli, üstten tek eksantrikli, hafif metalden üretilmiş, direkt enjeksiyonlu,turbo beslemeli dizel bir motor görev yapıyor.

Turbonun devreye girdiği 2000 d/d’ye kadar hantal kalan motor bu devirden itibaren pek çok benzinli motordan daha fazla performans sunuyor.

4000 d/d’de 75 HP güç, 2200 d/d’den itibaren 195 Nm maksimum tork üretebilen üç silindirli motorun çalışmasıda titreşimsiz. Hız arttıkça sessizleşen motoru rölantide ve düşük hızlarda dizel bir motor olduğunu hissettiriyor.

Performans testlerinde Volkswagen Polo 2002 TDI ile 0’dan 100 km/s hıza 13.2saniyede ulaştık. Ara hızlanmalarda ise 60-100 km/s hızlanmasını dördüncü viteste 9.5, 90-120 km/s hızlanmasını ise dördüncü viteste 8.2 saniyede tamamladık. Tatminkar gücünü düşük yakıt tüketimi ile perçinleyen Volkswagen Polo 2002 TDI, testimiz süresince 100km’de 5 litre motorin tüketti. Ayrıca sakin kullanımda bu tüketimi 4.8 litreye kadar düşürmek mümkün. 45 litrelik deposu ile Polo TDI’ın menzili 900 km.

Kullanım ve Konfor

Yeni Polo TDI, tasarımı, iç mekan kalitesi ve yakıt ekonomisi ile son zamanların en başarılı dizel otomobillerinden birisi olarak gösterilebilir. Aynı güçteki benzinli Polo’lardan bile daha performanslı karakter sergileyen Polo TDI, bu özelliği ile de sürücüsünü etkilemeyi biliyor.

Daha çok konfora yönelik yumuşak tasarlanan süspansiyon sistemi ise yeni Polo’nun hızlı virajlarda fazlaca yana yatmasına sebep oluyor. Buna rağmen kolay izinden ayrılmayan yeni Polo, fazla zorlandığında küçük otomobillerin genel karakterinin aksine arkasını bırakıyor. Biraz hissiz olan direksiyon sistemi böyle bir durumda başarı ileçalışarak otomobili tekrar izine döndürülmesine yardımcı oluyor. Ayrıca hızın artması ile Polo TDI’ın iç mekanında motor sesi duyulmuyor. Sadece camlardan hafif rüzgarsesi sızıyor. İç mekanında ergonomik açıdan kusurlu hiçbir butonun yer almadığını ve kullanılan malzemenin kalitesinin sınıfının üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.Otomobilin kolay dozlanan frenleri testimiz süresince güven verdi. 100 km/s hızla giderken yaptığımız ani fren ile yeni Polo’yu 40 metre gibi bir mesafede durdurduk.

TuluDARICAN 24/06/2002

Genel Değerlendirme
Konfor Konfor seviyesi bir üst segmente yakın.
İç mekan İç mekan rahat ve ferah.
Görüş Görüş problemsiz.
İşçilik İşçilik kalitesi yüksek.
Yol tutuş Yumuşak süspansiyonlar sebebi ile otomobil fazla yatıyor.
Performans Aynı güçteki benzinli modele göre performans daha yüksek.
Frenler Fren mesafesi kısa.
Kabin Gürültüsü Yüksek hızlarda rüzgar gürültüsü fazla.
Donanım Donanım yüksek.
Tüketim Tüketim çok düşük.
Fiyat Uygun.
Genel Sunduğu performans ve ekonomi ile bir numara olmaya aday…

 

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here