Volvo Araçların Satışı Düştü! Çip Krizi Etkileri Sürüyor.

Volvo’nun satışları 2021 Aralık Ayı itibariyle yüzde 18 geriledi.

Çip krizinin neden olduğu bu düşüş, tedarik zinciri kısıtlamalarından ve yarı iletken kıtlığından dolayı otomotiv sektörü genelinde yaşanıyor.

İsveç otomobil markası Volvo, aralık ayını düşüş ile kapattı. Volvo 2021 Kasım Ayında, çip krizinin 2022 yılına kadar devam edeceği konusunda öngörüsünü açıklamış ve piyasaları uyarmıştı.

Volvo

1KISA BİR BAKIŞ: VOLVO

14 Nisan 1927 yılında İsveç’in Göteborg şehrinde kurulan ve zamanla global bir markaya dönüşen Volvo, lüks araç üretiminde dünyada söz sahibi bir şirkettir.

Farklı otomobil segmentleri ve markaları olan Kuruluş; Kamyon üreticisi Scania AB, araba üreticisi Einride, NEVS ve Saab; spor otomobil, Roadster, Berlinetta markası Koenigsegg ile İsveç otomobil markasıdır. Polestar, Volvo R yan kuruluşları mevcuttur.

Şirket, Hatchback, Coupe, Grand Tourer, SUV, Cabriolet, Station Wagon, Sedan, Crossover, off-road aracı (4WD ve AWD), zırhlı araba, kompakt yönetici sedanlar üretmekte ve pazarlamaktadır. (Kaynakça: tr.wikipedia.org)

2VOLVO ARAÇLARIN AMERİKA VE AVRUPA PAZARINDA SATIŞLARI AZALDI

Volvo’nun satışları çip krizin nedeniyle bir süredir düşüşte. Sektör genelinde yaşanan kısıtla ve yetersizlikler Volvo’nun üretimine de yansıdı.

İsveç Otomobil Devi Volvo’nun küresel satışları bu ay oldukça sert bir düşüş yaşadı. Firmanın küresel satışları, aralık ayında 64 bin 436 otomobile düşerken, Avrupa’daki satışlar yüzde 15,1, ABD’deki satışlar ise yüzde 26,7 düştü.

Volvo’dan bu duruma ilişkin kamuoyuna bir açıklama geldi: Satışlar, üretimi ve dolayısıyla müşterilere teslimatları etkileyen süregelen bileşen tedarik sıkıntısından önemli ölçüde etkilendi.” denildi.

3ÇİP KRİZİ NE ZAMAN AŞILACAK?

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Turgay Mersin, 2021 yılı otomotiv sektörünün durumunu değerlendirirken 2022 yılı öngörülerini de açıkladı.

Dünyada yaşanan Çip Krizi ile ilgili de görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Mersin; “Otomotiv pazarı tüm dünyada ve Türkiye’de inişli çıkışlı bir yıl geçirdi. Corona virüs pandemisinin de etkisiyle yaşanan çip krizi, bulunurluk, hammadde, lojistik, kurlar nedenlerle satışlar beklenen düzeyde olmadı.” dedi

Mersin, “Çip krizinin ne zaman aşılacağı ile ilgili bir belirsizlik var. Şu anda konuşmak için çok erken. Fakat mart ayından sonra bulunurluk sorununun önemli oranda çözülebileceğini öngörüyorum.” Şeklinde konuştu.

İkinci El Volvo İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here