Volvo, tamamen elektrikli bir otomobil üreticisi olma planlarını gizlemiyor ve gerekli bileşenlerin çoğunu kendi bünyesinde yapabilmek istiyor. Volvo yeni nesil modelleri için elektrik motorlarının şirket içi tasarımına ve geliştirilmesine izin vermek için önemli yatırımlar yaptığını duyurdu. Geely’nin sahibi olduğu firma bugün Şangay, Çin’de, EV bileşenlerinin geliştirilmesi ve test edilmesine yönelik küresel tesis ağına en son eklenen yepyeni bir elektrik motoru laboratuvarı açtı.

Volvo daha önce elektrikli pazar için açıklamalarda bulunmuştu. Birkaçına göz atarsak AutoExpress ile yaptığı özel röportajda Volvo tasarım sorumlusu Robin Page, İsveç markasının portföyünü genişletmek için yeni segmentlere geçileceğini söyledi. Page, şirketinin gelecekteki model serisinin bugün gördüğümüzden çok farklı olacağını vurguladı.

Volvo yeni nesil EV'leri için yapılan laboratuvar çalışmaları

“Elektrifikasyona geçmek bize arabaların ne olduğunu yeniden düşünme fırsatı veriyor. Sadece daha önce yaptıklarımızı tekrarlamakla kalmayıp, hem daha büyük hem de daha küçük arabalardaki fırsatlara bakmaya daha açığız ”dedi. “Bir tasarım ekibi olarak her zaman bariz olanın ötesini keşfediyoruz ve elbette elektrikli araçlarla aerodinamik ve alan açısından insanların ihtiyaçlarıyla dengeleme açısından fırsatlar ve zorluklar getiriyor.

Öyleyse neden SUV Coupe tasarımlarına odaklanalım? Çünkü Page’e göre, elektrikli araçlar ve SUV’lar “birbiriyle çelişiyor”, dolayısıyla daha iyi aerodinamik ihtiyacı ortaya çıkıyor.

Volvo Yeni Nesil Modelleri İçin Elektrik Motoru Laboratuvarı

Şangay’daki yeni elektrik motoru laboratuvarı geçen ay faaliyete geçti. Laboratuvar esas olarak Volvo’nun yakında çıkacak olan SPA 2 modüler araç mimarisine dayalı olarak tamamen elektrikli ve hibrit araçlarda kullanım için elektrikli motor geliştirmeye odaklanacak. Yeni laboratuvar, İsveç, Göteborg’da devam eden e-motor geliştirmeye devam edecek ve Çin ve İsveç’teki pil laboratuvarlarına ek olarak yardımda bulunuyor.

Volvo yeni nesil EV'leri için yapılan laboratuvar çalışmaları

Volvo basın açıklamasında “İçten yanmalı motorun otomobil mühendisliğindeki rolünü devralan e-motorlar, pil ve güç elektroniği ile birlikte elektrikli otomobillerin temel yapı taşlarıdır” dedi. “Bu üç bileşen alanı arasındaki etkileşim, birinci sınıf elektrikli otomobillerin geliştirilmesinde çok önemli.” açıklamasını da ekledi.

Şirkete göre, elektrik motorlarının geliştirilmesini kendi bünyesine getirmek istiyor. Bu ise mühendislerinin Volvo yeni nesil modelleri ve tüm elektrikli aktarma organlarını daha da optimize etmesine olanak tanıyacak. Sonuç olarak, mühendisler enerji verimliliği ve genel performans açısından daha fazla kazanım elde edebilecekler.

Volvo yeni nesilleri için üretilmiş elektrik motoru

Volvo yetkisi “şirket içi tasarım ve geliştirme sayesinde, e-motorlarımızı daha da iyi seviyelere ayarlayabiliyoruz” dedi. Volvo Cars baş teknoloji sorumlusu Henrik Green, “Enerji verimliliği ve konfor açısından genel performans seviyelerini sürekli iyileştirerek, Volvo’ya özgü bir elektrikli sürüş deneyimi yaratıyoruz” dedi.

E-motor tasarımı ve geliştirmeye yapılan bu yatırımlar, Volvo Cars’ın iklim hedefleri ve elektrifikasyon stratejisine doğru bir başka adımı temsil ediyor. Otomobil üreticisi, satışlarının yüzde 50’sinin 2025 yılına kadar tamamen elektrikli araçlar ve geri kalanı hibrit araçlar olmasını hedefliyor.

Volvo Fiyat Teklifi Al

İkinci el Volvo ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here