Elon Musk Volkswagen EV üretimi hakkında konuştu… CEO Herbert Diess’e göre, Volkswagen‘in bir EV üreticisi olması gerekiyor ve bunun yakında olması gerekiyor. Otomotiv endüstrisi hızla içten yanmalı motorlardan uzaklaşıyor. Ve dünya çapındaki bazı hükümetler, otomobil üreticilerinin 2030 yılına kadar ürün gamlarının en az yarısını tamamen elektrikli araçlar haline getirmesi için zorunlu kılıyor. Elektrikli araç sektöründe geride kalmak, önemli pazar payını kaybetmek anlamına gelebilir.

Elon Musk, Volkswagen EV Üretimi Hakkında Bir Tartışmada Sürpriz Konuk

Bir Reuters raporuna göre Tesla CEO’su Elon Musk, Herbert Diess tarafından bir Volkswagen sunumuna davet edildi. Ve bu davette 200 Volkswagen yöneticisiyle görüntülü görüşme yoluyla konuştu. Diess, Musk’ı Alman otomobil üreticisinin liderliğini Volkswagen EV üretiminde daha hızlı hareket etmeye ikna etmeye davet etti.

CEO Herbert Diess, EV üreticisinin rakiplerinden nasıl daha “çevik” olabileceğini daha iyi anlamak için Tesla CEO’suna sorular yöneltti. Musk, bunun yönetim tarzından kaynaklandığını ve mühendislik geçmişinden geldiğini söyledi. Musk, tedarik zincirleri, lojistik ve üretim konusunda araştırmalar yaptığını ve sektörlerde bir gözü olduğunu söylüyor. CEO Diess, Musk’ı “sürpriz bir konuk” olarak getirdi. Ve Elon Musk’ın ortaya çıkmasının yöneticileri Volkswagen EV üretimiyle ilgili kararların daha hızlı alınması gerektiğine ikna edeceğini umuyordu. Ayrıca Musk’un bu sektördeki yorumlarını önemsiyordu.

Diess, konuya odaklanmak için, Telsa’nın araçlarının donanım yazılımını daha fazla tedarikte olan farklı çiplerle çalışacak şekilde yeniden programlamasından söz etti. Ardından küresel çip sıkıntısında nasıl başarılı bir şekilde dolaşabildiğinden ve pazara elektrikli araç çıkardığından bahsetti. Sizin de duymuş olmanız gerektiği gibi yakın zamanda ortaya bazı haberler çıktı. Bunlar, Tesla araçlarının 2021 yılında sektörde satışları ile diğer markalara oranla rekor kırmasına dayanıyordu. Hatta kısaca özetleyelim.

Tesla Teslimatları Sektörde Rekora Ulaştı!

Tesla sektördeki çip sıkıntısı ve diğer tedarikçi sorunlarının hakim olduğu bir yılda öne çıkmayı başardı. Hatta ünlü marka 241.300 araç teslim ederek rekor bir çeyrek yayınlamayı başardı. Elektrikli otomobil üreticisinin rekor sonuçları, bazı dalgalı endüstri denizlerinde gerçekleşti. Hatta geçen çeyreğin 201.250 araçlık teslimat değerini gölgede bıraktı.

Büyüklüğü nedeniyle Volkswagen, küresel EV pazarı söz konusu olduğunda potansiyel olarak Tesla’nın en büyük tehdididir. Yine de bu potansiyel ancak Alman otomobil üreticisi çok yakın bir gelecekte daha fazla EV üretmeye başlarsa gerçekleştirilebilir. Yani bir tür olasılık zincirine bağlı oluşabilecek bir durum.

Herbert Diess, belki de Volkswagen ve Tesla’nın birbirleriyle savaşmak yerine birlikte çalışabileceklerini ima ediyor gibiydi. Raporlar, Diess’in Volkswagen’in Tesla ile “diyaloğa devam edeceğini” söylediğini söylüyor.

Volkswagen Son Zamanlarda İçten Yanmalı Motorlar Konusunda Pek Şanslı Değil

CEO’sunun içten yanmalı motorlardan tamamen uzaklaşmak istemesinin bazı nedenleri var. Ayrıca bu kadar acele etmesinin nedenlerinden birini anlamak için Volkswagen’in son zamanlardaki yasal sorunlarına bakmak yeterli. Otomotiv haberlerini düzenli olarak takip eden veya Volkswagen alırken araştırma yapan herkes, 2015’teki “dizelgate” skandalının farkındadır.

Yetkililer, Volkswagen mühendislerinin emisyon testlerini geçmek için araç yazılımını yasa dışı olarak değiştirdiğini öğrendi. Skandaldan kaynaklanan bu serpinti yani kötü ün, bugüne kadar Volkswagen’e paraya ve pahalıya mal olmaya devam ediyor. Bu ortaya çıktığından beri sayısız kuruluş şirkete sahte emisyon iddiaları için dava açıyor.

Elon Musk Volkswagen EV Üretimi Hakkında Konuştu

Otomobil üreticisi Eylül ayında New Hampshire ve Montana ile anlaşarak iki eyalet arasında 1,5 milyon dolar ödedi. Ve bir efsaneye göre Volkswagen üretimi EV’ler, devam eden Dieselgate efsanesinden sonra markanın imajını iyileştirmek için harikalar yaratabilir. Ayrıca markanın zedelenen imajını düzeltmesi de dahil birçok açıdan rakiplerine karşı güçlenmesini sağlayabilir.

Volkswagen Üretimi Bir EV SUV Var; Volkswagen ID.4 SUV

Şirketin CEO’sunun, konu elektrikli otomobil üretmeye geldiğinde Volkswagen’i daha hızlı kararlar almaya zorlamak istediği doğru. Ancak durum böyle olsa da, gerçek şu ki otomobil üreticisi pazara ayak bastı. Volkswagen ID.4 SUV, otomobil üreticisinin en yeni EV’sidir.

Ayrıca, Volkswagen ID.4’ün sadece 39.995 $’lık bir MSRP’si var ve bu da onu segmentindeki diğer EV’lerle rekabetçi bir şekilde fiyatlandırıyor. Volkswagen ID.4, Tesla’nın sunduğu çoğu modelden kısa olan ancak ID’4’ün MSRP’si göz önüne alındığında saygın olan 402 kmlik bir menzile sahiptir.

Elon Musk Volkswagen EV Üretimi Hakkında Konuştu

Tüketiciler bu Volkswagen EV’ye iyi tepki verirse, otomobil üreticisinin liderliğini EV üretimini hızlandırmaya ikna etmek için Elon Musk’tan gelen sürpriz bir video görüşmesinden daha ileri gidebilir.

İkinci El Volkswagen Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here