Volkswagen Golf 8 ‘in Station Wagon Hali!

Alman otomotiv devi Volkswagen, geçtiğimiz dönemde efsane modeli Golf’ün 8. jenerasyonunu tanıtmıştı. Hatchback karoseri ile C segmentte yıllardır liderliği elinden bırakman model, 8. jenerasyonu ile de son derece iddialı bir çıkış yaptı. Volkswagen Golf yıllardır her jenerasyonu ile rakiplerinden bir adım önde olmayı başardı. Şimdi ise Golf 8’in farklı bir karosere sahip versiyonu marka tarafından duyuruldu. Golf 8 Estate, modelin station wagon versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Hatchback modelden daha geniş bir bagaj hacmi sunan modelin Alltrack versiyonu ise 4×4 özelliği ile birlikte geliyor. Yeni duyurulan Volkswagen Golf 8 Estate ‘i inceleyelim.

volkswagen golf estate

Volkswagen Golf 8 Estate Tasarımı ile Göz Dolduruyor!

Golf 8 Estate, hathback versiyon ile aynı teknolojik özelliklere ve donanıma sahip. En büyük farkı ise tasarımı ile de fark edilebilen geniş yükleme alanına sahip olması. Station wagon karosere sahip model, hatchback versiyona nazaran daha uzun. Bu da geniş bir bagaj hacmini beraberinde getiriyor. Tasarım detayları Alltrack versiyon ile iyice farklılaşıyor. Alltrack ile beraber gelen dodikler modelde SUV görüntüsü çiziyor. Çamurluklara yerleştirilen bu parçalar Golf, yırtıcı ve kabiliyetli bir görüntü yakalamış. Ön taraf tahmin edilebileceği üzere hathback versiyon ile benzer bir görüntüye sahip. Arka tarafta ise işler değişiyor. İlk dikkat çeken detaylardan biri önden arkaya uzanan tavan rayları oluyor. Bagaj kapağına konumlandırılan plakalık da yine hatchback versiyon ile station versiyonu ayıran detaylardan biri

volkswagen golf 8 estate

İki Farklı Versiyon İki Aynı Motor Seçeneği!

Golf 8 Estate’de, hatchback versiyonda kullanılan motor ve şanzıman seçenekleri sunuluyor. Yalnızca Alltrack versiyon ile beraber gelen, markanın 4motion olarak adlandırdığı 4×4 çekiş sistemiyle farklılaşıyor. 1.0, 1.5 ve 2.0 litrelik motor seçenekleri ile sunulan Estate versiyonu, aktarım noktasında manuel ve çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneklerine sahip. Manuel vites seçeneği 6 ileri, otomatik şanzıman seçeneği ise 7 ileri olarak karşımıza çıkıyor.

volkswagen golf 8 estate alltrack

Volkswagen Golf 8 Estate/Alltrack Türkiye’ye Gelecek mi?

Geçmişteki Golf jenerasyonlarında da station wagon karosere sahip versiyonlar mevcuttu fakat ülkemizde satışa sunulmamıştı. Golf 8 Estate modelinin de Türkiye’ye gelmesi güç gözükse de hala bir ihtimali var. Marka tarafından ise bu konuyla alakalı henüz bir açıklama yapılmadı.

volkswagen golf 8 estate alltrack

İkinci el satılık Volkswagen Golf ilanları

Volkswagen Golf TGI Tanıtıldı | Doğal Gazlı Golf!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here