Dodge otomobil şirketi her zaman güçlü ve ses getirmiş otomobiller üretti. Ancak bazı nedenlerden dolayı bu otomobillerin ömrü kısa oldu. Dodge gibi bazı otomobil firmalarının üretimine son verdiği modelleri tekrar gün yüzüne çıkardığını biliyoruz. Bunlardan bazıları 1993 modeli ile hafızalara kazınan Supra’nın 2020 versiyonu ile karşımıza çıkması. Veya Defender’in ikonik kasadan sıyrılarak hayata modern çizgilerle geri dönmesi gibi örnekler verebiliriz.

Dodge Twitter’da herkesin önünde insanların hangi modeli geri getirmesini istediğini sorduğunda insanlar uzun süre sonra düşünüp çok seçenek olduğunu belirtti. Bugünkü yazımızda Dodge otomobil şirketinin döneme damga vurmuş modellerden hangisi ile üretime geri dönmesi gerektiğini konuşacağız. İyi okumalar.

Plymouth Barracuda

Dodge

Plymouth’un otomobil firmasının kapanmasıyla Barracuda Dodge şemsiyesinin altına geri dönmek zorunda kaldı. Eğer üretimde kalsaydı kendi sınıfında en güçlü rakibi Charger olacaktı. Benzerliği siz de fark etmişsinizdir.

Ömrünün sonunda, Barracuda Charger gibi görünüyordu, ve uzantısı ise yeni Challenger gibiydi. Mevcut Challanger platformlarını kullanarak Barracuda’yı geri getirmek günümüz itibariyle çoğu kişinin istediği bir hareket. Bu durum Dodge firması içinde yeni bir atılım olacağı için mantık olarak savunulabilir.

Belki de challenger’ın daha lüks bir versiyonu olarak üretim bandında yerini alabilir. Temennimiz Barracuda modelini tekrar yollarda görmemiz.

Dodge Rampage

Dodge’nin ürettiği Rampage modeli ilginç olsa da günümüzde üretilseydi modern çizgiler ile harmanlandığında ortaya iyi bir iş çıkacakmış gibi görünüyor. Rampage 2.2-litre düz 4 motor 96 beygir gücü ile üretildi. Abd’de şu an için artık küçük tek vücutlu yarı araba yarı kamyonetler için gerçek bir pazar yok, ama konu bu değil. Bu tamamen geri dönüş yapmakla ilgili. Varsayım olarak Rampage bu pazarı yeniden canlandırabilir ve üretim konusunda rakip modellerinde piyasaya girmesinin önünü açabilir.

Dodge Magnum

Magnum adı birkaç farklı modelde kullanıldı, ama biz 2005-2008 arasında üretilmiş olan arkadan itişli 2 kapılı station wagon olarak hatırlıyoruz. Dodge magnum modeli temelde Chrysler 300’ün mühendislik başarısı ile station wagon versiyonu oldu.

Araç ilk üretildiği sene 6.1-litre 425Hp motor gücü, 5 vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş ile beraber geldi. 0-100 km/s hıza yalnızca 5.1 saniyede ulaşan performans vagonu Dodge’nin onu geri getirmesini istediğimiz modeller arasında.

Dodge Dart

dodge

Dodge son Dart adını geri getirdiğinde, bir önden çekişli 4 kapılı kompakt araba olarak doğmuştu. Yazımızda incelediğimiz iki kapılı model Dodge Challenger ile Charger arasındaki boşluğu dolduran ancak kendi karakterini kabul ettiremeyen bir modeldi. Bu yüzden Dart modelinin geri gelmesi ve Challenger ve Charger kardeşlerin arasında dahil olması gerekiyor. Dönemin etkili otomobillerinden olma potansiyeli olmasına rağmen üretimine son verilen Dart’ın artık yeni bir sayfa açmasının zamanı geldi.

Dodge Viper

Viper ilk çıktığında Corvettenin hakim olduğu Pazara ket vurabilecek potansiyeli olduğunu herkese göstermişti. Tarihe gelmiş geçmiş en heyecan verici spor arabalardan biri olarak geçti, ama hiçbir zaman en iyi olmaya yakın değildi. Bu yüzden geri gelmesi ve yarım kalan etkiyi tamamlaması gerekiyor. Öyle sanıyoruz ki Viper’ın geri gelmesini istemeyecek otomobil sever yoktur.

 

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here