Dodge Challenger’i yarış arabası yapan mükemmel detaylar

Dodge, anahtar teslimi bir drag yarışçısı olan 2021 Dodge Challenger Mopar Drag Pak’ı tanıttı. Kaputun altından başlayarak model, şirketin süper şarjlı 5,8 litrelik V8 motorunun en son evrimiyle donatılmıştır. Tamamen yeni bir 3.0 litrelik Whipple çift vidalı süper şarj, yükseltilmiş iç parçaları mevcuttur. Yeni bir aksesuar sürücüsü ve ara soğutucuyu soğutan yeni bir alüminyum buz tankına sahiptir.

2021 Dodge Challenger’in ayrıntılı teknik özelliklerden bahsedilmedi, ancak 2021 modelinin “şimdiye kadarki en süratli, en hızlı ve en güçlü Drag Pak” olduğunu söylendi. FCA’dan Tim Kuniskis ayrıca onu “yedi saniyelik anahtar teslimi yarış arabası” olarak nitelendirdi.

Başka bir yerde, arka salıncak kolunun uzunluğunu artıran daha uzun kontrol kollarına sahip yeni bir geometriye sahip yepyeni bir dört bağlantılı arka süspansiyon var. Dodge, bunun daha iyi anti-çömelme kontrolü ve daha fazla stabilite sağladığını söylüyor. Model aynı zamanda Panhard çubuğunu bir salıncak bağlantısı için değiştirirken, selefinden yüzde 250 daha sert olan daha büyük bir viraj denge çubuğu ekliyor.

Güncellemeler

Diğer yeni özellikler arasında, “sert kalkışlar için ağırlık aktarımını ve vücut tutumunu iyileştirmenin yanı sıra, yüksek hızlarda pistteki tümsekleri ve dalgalanmaları emen” Bilstein coilover amortisörleri bulunmaktadır. 10 ayara sahiptirler ve renk kodlu düğmeler kullanılarak ayarlanabilirler.

Araç içi tasarımlar

Kabine girerken, sertliği artıran ve 7.50 saniyelik ET’ler için NHRA onaylı yeni bir kromol kafesi var. Model ayrıca 7 inçlik bir Holley EFI dijital gösterge panosuna, ayrı olarak numaralandırılmış bir rozete ve çabuk açılan direksiyon simidine sahip hafif bir direksiyon kolonuna sahiptir. Alıcılar ayrıca kompozit koltuklar ve HANS için hazır kam kilitli kablo demetleri bulacaklar.

Renk ve jant seçenekleri

2021 Dodge Challenger Mopar Drag Pak, White Knuckle ile standart olarak gelir, ancak müşteriler Hellraisin, Pitch Black, Smoke Show, TorRed ve Frostbite olarak bilinen isteğe bağlı “yüksek etkili” renkleri alabilirler. Alıcılar ayrıca Mickey Thompson lastikleriyle sarılmış ve Strange Engineering frenleriyle desteklenen Bogart veya Weld Racing jantları arasında seçim yapabilirler. Durmaktan bahsetmişken, model ayrıca standart olarak 10 fit (3 metre) paraşütle geliyor.

Üretim 2021 için 50 adetle sınırlı olacak ve müşteriler bugünden itibaren (800) 998-1110 numaralı telefondan Dodge // SRT Concierge’i arayarak arabayı satın almak için kayıt yaptırabilecekler. Ancak rezervasyonlar 9 Eylül’e kadar açılmayacak ve ilk gelene ilk hizmet esasına göre kabul edilecek.

Arabayı satın alacak kadar şanslı olanların 143.485 $ harcaması ve önümüzdeki yılın başlarında üretim başladığında Michigan, Brownstown’daki Watson Engineering’den alması gerekecek.

Fotoğraf Galerisi

 

Son Safkan Amerikan Arabası: Dodge Viper! yazımızı da okuyabilirsiniz.

 

İkinci el Dodge ilanları için tıklayınız

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here