Dacia 3 Eylül 2020’de muhtemelen bu ayın başlarında ortaya çıkacaklarını öne sürdükleri yeni nesil Logan ve Sandero hakkında kısa bir video yayınladı. Facebook’da yayınlanan videoda detayların belirli olmaması için araçların üstü karartılarak fazlasıyla gizemli bir paylaşım. Dacia, hangi modelin önizlendiğini söylemese de, Logan sedan, Sandero hatchback ve onun yüksek sürüş ikizine yani Sandero Stepway’e baktığımız açık.

Yaklaşık bir ay önce ortaya çıkan casus fotoğraflarında, üçünün de benzer oranları korunurken mevcut stili güncelleyen evrimsel bir tasarıma sahip olacağını gördük.

Dacia 2021 iç dizaynı

İçeride, bağımsız bir bilgi ve eğlence sistemi, yeniden tasarlanmış çok işlevli direksiyon simidinin yanında, yeni gösterge panosu panelinin üstüne oturacak. Düğmeyle çalıştırma muhtemelen teklifin bir parçası olacaktır. Ancak 2021 Dacia tasarımcıların silecekleri, müzik dinlemek veya radyoyu çalıştırmak için kullanılan kontrolleri değiştirmekten rahatsız olamayacaklarını düşünüyoruz. Tüm bunların maliyet tasarrufu sağlamak için alınan bir dizi önlemlerden bazıları olduğunu tahmin ediyoruz.

Araba, yeni Renault Clio ve Captur’un temel taşı olan CMF-B platformunun basitleştirilmiş bir varyantı üzerine inşa edilmiş olmasına rağmen, önceki modelin genel oranlarını koruyor. Renault’nun mimarisi aynı zamanda en yeni Clio süper mini ve Captur küçük crossover tarafından da kullanılıyor ve elektrifikasyonu destekliyor.

Yeni Logan’ın hibrit bir güç aktarma organı sunacağı, muhtemelen Clio E-Tech’te bulunan 138 HP (140 PS / 103 kW) ünitesi sunacağı tahmin edilebilir. Daha sonra muhtemelen her zamanki 1.0 litre üç pota benzinli ve 1,5 litrelik dört pota dizel motorlardan kullanılacaktır.

Hafif hibrit güç aktarma organlarının daha sonra kullanılacağı anlaşılıyor, ancak elektrikli serinin yanı sıra, giriş seviyesi modellerde 75 PS (74 HP / 55 kW) ile doğal emişli 1.0 litrelik üç silindirli benzinli motor bulunmalıdır. 1.0 litrelik turbo-üç’ün 100 PS (99 HP / 74 kW) ile orta özellikli versiyonların kaputunun altında da bulunması bekleniyor ve 1.5 litrelik dCi dizel de, belki de 85 ile kullanılacak. PS (84 HP / 63 kW). Daimler ile birlikte geliştirilen 1.3 litrelik turboşarjlı benzinli motorun Dacia araçlarından biri olan Duster SUV için ayrıldığı bildiriliyor.

Dacia Facebook hesabında yayınlanan videoyu izlemek için tıklayınız.

Dacia’nın yeni videosundan çıkarabilecek sadece üç fotoğraf var ve aşağıda;

 

İkinci el Dacia Logan, Sandero ve Sandero Stepway ilanları için tıklayınız.

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here