Bu Kompakt Hibrit Araçlar, SUV’ler Kadar Yük Taşıyabilir. Bir zamanlar Toyota Prius gibi kompakt melezler, SUV rekabeti kadar pratik olamayacak kadar kompakttı. Ancak değişen pil teknolojisindeki gelişmeler sayesinde durum tersine dönmeye başladı. Şimdi, yarı kompakt boyutunda bir SUV olarak %99 pratiklik sağlayacak bir kompakt hibrit bulmak neredeyse çok kolay. Buradaki tek avantaj, daha kolay park etme değil ve bu Tüketici Raporları seçimleri hem pratiklik hem de yakıt ekonomisi açısından en iyisidir.

Bu Kompakt Hibrit Araçlar, SUV’ler Kadar Yük Taşıyabilir;

32021 Honda’nın Insight Kompakt Hibriti

Listeyi Honda’nın Insight hibriti ile başlatabiliriz. Model, başlamak için fena bir yer olmayan hibrit bir Honda Civic’tir. Bu listeye uyan Insight’ın en iyi özelliği yakıt ekonomisidir. Tüketici Raporları dahil olmak üzere çeşitli yayınlardan yapılan testler, Insight’ın sağlıklı bir 54 MPG’yi yönettiğini ortaya koyuyor. Ancak, Insight’ta salt yakıt ekonomisinden çok daha fazlası var.

Kompakt hibritteki elektrik sistemi, ilk nesil Toyota Prius’un tembelliğinden çok uzak, büyük bir hızlanma sağlıyor. Dahası, sahip olunması gereken çok sayıda güvenlik özelliği ve depolama alanı da var. Öne çıkan özellikler önden çarpışma uyarısı ve şeritte kalma yardımıdır. Ancak donanım seviyesine bağlı olarak sunulan çok daha fazlası var. Bununla birlikte, gaz motorunun rahatsız edici ve gürültülü olabileceğini eklemeliyiz. Ayrıca sedan gövde stilinin bazı hatchback teklifleri kadar pratik olmadığı da söylenmelidir. Bu kompakt model ülkemizde satışta değildir, bir an önce gelmesini temenni ediyoruz.

İkinci El Arazi, SUV & Pick-up İlanları

2Toyota’nın 2021 Corolla Kompakt Hibriti

Ne yazık ki 2021 Toyota Corolla, kargo kapasitesi konusunda öncekilerine göre daha iyisini sunmadı. Model bir kez daha alçak tavanı ve küçük bagajıyla, muhtemelen Honda’dan daha fazla hayal kırıklığına uğradı. Tıpkı Honda’da olduğu gibi, Corolla’nın güç aktarma sistemi, gazla çalışan motor devreye girdiğinde, yine kabin gürültüsünden dolayı eksik oluyor. Neyse ki, Corolla için sorunların bittiği yer burası ve onu kompakt hibrit segmentinde güçlü bir rakip haline getiriyor.

Standart özellikler, bu konuda sunacak çok şeyi olan bu küçük Toyota için oyunun adıdır. Güçlü bir 48 MPG’yi yönetmeye ek olarak, Corolla küçük çerçevesine çok şey sığdırıyor. Standart Android Auto ve Apple Carplay’den Corolla, güvenlik özellikleriyle güçleniyor. Kör nokta izleme ve uyarlanabilir seyir isteğe bağlı seçenekler arasındadır. Ancak neredeyse hiçbir maliyeti yoktur ve kesinlikle aramaya değer.

Sıfır Km Toyota Corolla Sedan

1Toyota’nın 2021 Prius Prime’ı

Toyota’lardan bahsetmişken, bu listedeki en iyinin en iyisine geçmenin zamanı geldi. Çok yıllık kompakt hibrit: Toyota Prius. Prime spesifikasyonunda, Prius bol miktarda depolama alanı sunarak daha büyük SUV’lara ayak uydurmasını sağlar. Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi Toyota’nın güvenlik özellikleri paketi de sunulmaktadır.

Genel olarak mükemmel bir 69 MPG sunan Prius, gazı zar zor yudumluyor. Küçük hibrit, bir süredir bu segment için en yüksek filigran olmuştur ve bu güne kadar hakimiyetini sürdürmektedir. Aradığınız şey küçük, pratik, hibrit bir araçsa, Toyota Prius ile yanlış gitmeniz neredeyse imkansız.

İkinci El Toyota Prius 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here