Ford Çok Yakında Electric Explorer SUV Sunacak

0
1538

Ford çok yakında Electric Explorer SUV sunacak. Ayrıca, arkadan veya dört tekerlekten çekişi destekleyecek elektrikli araç platformları geliştiriyor. Bunlardan biri sağlam bir SUV, muhtemelen yeni Bronco için. Ford, 2030 yılına kadar EV’leri Ford serisinin yüzde 40’ını yapma planının açıkladı. Bunun bir parçası olarak yakında Explorer SUV’nin elektrikli bir versiyonunu sunacağını duyurdu. Bugün bir finansal sunumda, otomobil üreticisi şu anda arkadan veya dört tekerlekten çekişli araçları destekleyen yeni elektrikli platformlar geliştirdiğini söyledi.

Ford Çok Yakında Electric Explorer SUV Sunacak

Ford, Amerika’da en çok satan üç sıralı SUV olan Ford Explorer’ın elektrikli bir modele kavuşacağını duyurdu. Explorer, Mustang Mach-E elektrikli crossover, E-Transit elektrikli minibüs ve Ford’un 2030 yılına kadar toplam tekliflerinin yüzde 40’ını oluşturacağı biliniyor. Ford’un büyüyen elektrik serisinde yakın zamanda ortaya çıkan F-150 Lightning kamyonetine katılacak.

Ford Çok Yakında Electric Explorer SUV Sunacak
Ford Çok Yakında Electric Explorer SUV Sunacak

Ford ayrıca, yeni bir tam boyutlu pikap ve diğer pikaplar, kargo araçları ve sağlam SUV’lar geliştirildiğini kabul etti. Marka bu araçlar için yeni arkadan ve dört tekerlekten çekişli esnek elektrikli araç platformlarının geliştirilmekte olduğunu duyurdu. Ford, kendi ikonik isim plakalarını elektriklendirmeye adamıştır. “sağlam SUV” neredeyse kesinlikle yeni Bronco off-road SUV’un elektrikli bir versiyonu. Ford daha önce Bronco’nun hibrit bir versiyonunun da geleceğini söyledi.

Tesla, Model X ve Model Y’de üçüncü sıra seçeneği sunuluyor. Buna rağmen, şu anda başka bir orta boy üç sıralı elektrikli SUV bulunmuyor. Ancak bunlar son derece küçük. Yeni F-150 Lightning elektrikli pikap benzinli kamyonlara benziyor. Bu sebeple Electric Explorer’ın da benzer bir yaklaşım sergilemesini bekliyoruz. F-150 Lightning’in içi de gazlı versiyona benziyor. Ancak daha yüksek kaplamalar, Ford’un Sync 4A bilgi-eğlence sistemi tarafından desteklenen daha büyük bir 15,5 inç dokunmatik ekrana sahip.

Ford Çok Yakında Electric Explorer SUV Sunacak
Ford Çok Yakında Electric Explorer SUV Sunacak

Ford, yaklaşmakta olan elektrikli araçlarını ne zaman göreceğimizi söylemedi. Sadece bu ayrıntıların daha sonra paylaşılacağını söyledi. F-150 Lightning’in taban fiyatı, benzer şekilde donatılmış gazlı versiyonla uyumludur. Ve aynısını yakında çıkacak olan Electric Explorer için de bekleyebiliriz.

İkinci El Ford Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here