Nadir Bulunan bir V10 Motorlu Ford Shelby Cobra Konsept Açık Artırmada satışta.

1960’ların ünlü spor otomobiline dayanan 2004 Ford Shelby Cobra Concept’in, o sırada Amerikan otomobil üreticisinin neler yapabileceğini vurgulaması gerekiyordu. Orijinal otomobil ile benzer bir görünümü paylaşırken, bu Ford konsepti, kaputunun altında doğal emişli bir V10 ve doğrudan GT supercar’ın üzerinde pek çok güzellik saklıyor.

Mecum Müzayede yoluyla açık artırmada olan Cobra konsepti, bir defalık Carol Shelby’nin kendisi tarafından test edilmiştir. Bugün, araba eski Ford Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı Chris Theodore’a aittir. Birkaç yıl önce ne kadar ödediğini düşünürsek, bu araç müzayedede ucuz olmayacak.

V10 Motorlu Ford Shelby Cobra Concept Neye Dayanıyor?

Bu Ford Shelby Cobra Concept geliştirildiğinde, kod adı “Daisy” olarak biliniyordu. Mecum’a göre, Shelby 2000’lerin başında yepyeni bir Cobra inşa etmek istedi ve bunu ortaya çıkardı. Bu yapıyla ilgili belki de en önemli şey, bu konsept hayata geçerken Ford’un GT yarış arabasını geliştirmesiydi.V10 Motorlu Ford Shelby Cobra Konsept Açık Artırmada!

Mecum’a göre, konsept “Ford GT kaynaklı kütük alüminyum artı dökümler ve ekstrüde alüminyum bölümlerden oluşan mühendislik kaynaklı ve yapıştırılmış bir uzay çerçevesi” içeriyor. Ek olarak konsept, GT’nin ön ve arka süspansiyonunun yanı sıra Brembo frenleri de içerir.

Mecum tam bir kilometre sayacı yayınlamadı. Ancak bu arabanın açık yolda fazla zaman aşımı görmemiş olma ihtimali var. Toplamda, Carol Shelby’nin test sırasında en az 150 mil kat ettiğini biliyoruz. Buna rağmen, şu anki sahibi, tam bir hizmet almak için arabayı satmaya karar verdi. Bu da aracın ve devasa motorunun kullanıma hazır olduğu anlamına geliyor.

Bu Ford Shelby Cobra Concept’in önünde, yaklaşık 605 hp güç üreten, doğal emişli 6,4 litrelik bir V10 motor bulacaksınız. Bir konsept otomobilde bulunmasının yanı sıra, bu motor Ford Advanced Powertrain tarafından üretildi. Ayrıca bu üretilen motor dört V10’dan sadece biri olduğu için özeldir. GT’den ödünç alma temasına uygun olarak bu roadster, altı ileri manuel şanzımana sahiptir.

V10 Motorlu Ford Shelby Cobra Konsept Açık Artırmada!

Transaksın dahil edilmesini çevreleyen ana hedeflerden biri, daha fazla bacak mesafesi sağlamasıdır. Hepsi bir arada, bu üretime geçmiş olsaydı harika bir GT arabası olabilirdi.

Bu Ford Shelby Cobra Concept Maliyeti Ne Kadar Olacak?

Tahmin edebileceğiniz gibi, tek seferlik bir Ford Shelby Cobra Concept satın almak kesinlikle ucuz olmayacak. Referans olarak, şimdiki sahibi 2017’de bunun için 825.000 dolar ödedi. Araba pazarındaki son patlamayı göz önüne alırsak, bu araba ciddi nakit tutacak gibi. Üretimi tek seferlik olmasına rağmen, tamamen yasaldır. Bu nedenle Mecum’un tahmini bir fiyat aralığı bile yok. Bunun yerine, müzayedeyi bekleyip bu aracın ne kadara satılacağını görmemiz gerekecek. V10 Motorlu Ford Shelby Cobra Konsept Açık Artırmada!V10 Motorlu Ford Shelby Cobra Konsept Açık Artırmada!

İkinci El Ford İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here