Audi S Line Nedir? Alınmaya Değer Mi?

4
12689

Audi S Line, BMW’nin M Sport’u ve Mercedes’in AMG Line’ı gibi bir stil ve makyaj paketidir aslında. S Line ibaresi Audi marka araçlara daha şık daha spor bir hava katar.

Hemen hemen her markanın ürün yelpazesinde Audi S Line gibi daha sportif görünen fakat performans açısından pek fazla farklılığı olmayan bir model serisi vardır. Avrupa ülkelerinde audi’nin bu serisi diğer serilerine göre biraz daha popüler olmayı başarmış. Fakat S Line bu ekstra popülariteye değiyor mu? Gelin birlikte inceleyelim ve yazının sonunda kararı siz verin.

Audi S Line Dış Tasarımı

audi a1 sport vs audi a1 s line

Audi A1 Sportback ve Audi A1 S Line modellerindeki farklılıklara bir göz atalım. İlk göze çarpan fark A1 S Line’ın dış ızgaralardan alt kenarlara kadar uzanan, gövde rengiyle arasında hoş bir geçişe sahip olan gri ön tamponu. Ve aynı tampon arka kısımda da aynı şekilde kullanılmış. Bunun yanı sıra arka camların üzerinde daha büyük bir spoiler kullanılmış ve tekerleklerin boyutları arttırılmış son olaraksa süspansiyonda bir farklılık yaratılmış.

Yani toparlamak gerekirse, A1 için S line farkı; daha belirgin ön ve arka tampon, arka spoiler, tekerlek boyutları ve süspansiyon farkı.

Audi S Line İç Tasarımı

a1 sport vs a1 s line iç tasarım

Adil olması için yine A1 Sportback ve A1 S Line modelleri üzerinden gidelim. Audi A1 S Line’da ilk dikkat çeken farklılık, deri eklentileri olan spor koltuklar. Ardından kabartmalı bir şekilde eklenmiş S Line logosu. Daha sonra gözümüze çarpan kısım ön orta konsoldaki parlak metal görünümlü kaplama. Bir diğer farksa delikleri olan bir deri kaplama ile kaplanmış, üzerinde S Line rozeti bulunan direksiyon simidine baktığımızda ortaya çıkıyor. Son farklılıksa parlak bir metal görünümü sunan pedallar ve fotoğrafta görünmeyen kapı eşiğinde S Line yazısı.

Yine ufak bir toparlama yapmam gerekirse, S Line iç tasarımını diğer alt modellerinden ayıran özellikler; spor koltukları, ön konsoldaki ve pedallardaki metal görünüm, delikli bir deri ile kaplanmış direksiyonun üzerindeki S Line rozeti ve kapı eşiğindeki s line yazısı.

a1sport vs a1 s line arka

Audi S Line Donanım Farklılıkları

Donanım farklılıklarını da yine A1 ve A1 S Line üzerinden anlatmaya çalışacağım. Bu kez S Line modelde daha kullanışlı farklılıklara yer verilmiş. Örneğin, LED farlar ve aracın içindeki Premium hissi veren iç aydınlatmaları. Ön koltuklarda yapılabilen bel ayarları ve arka park sensörleri, ilk bakışta göze çarpan başlıca farklılıklar.

Fakat Audi’nin çok geniş bir ürün yelpazesi olması sebebiyle burada A1 ve A1 S Line arasındaki yaptığımız karşılaştırmalar, başka modeller ve onların S Line versiyonları arasındaki farklılıklarla eş değer değil. Ama temel farklılıkların aşağı yukarı bu şekilde olduğunu söyleyebiliriz.

Daha Spor Duruyor, Fakat Sürüş Deneyimi de Daha Spor Mu?

Birkaç inç daha büyük olan lastikleri ve süspansiyonundaki farklılar sayesinde diğer modellere nazaran biraz daha spor bir sürüş deneyimi sunduğunu söylemek yalan olmaz. Özellikle virajlarda hissedeceğiniz yol tutuş ve atiklik farkı “Bu S Line!” dedirtecek türden. Tabi ki konu daha atik bir sürüşün keyfini çıkartmaksa konfordan bir miktar ödün vermeniz gerekiyor.

S Line Almalı Mıyım?

Bunun cevap sizin kendi içinizde saklı. Spor bir görünüşü seviyorsanız, neden olmasın? Ve yazıyı bitirmeden önce de S Line’ın bir avantajına daha değinelim. Spor görünümün ülkemizde biraz daha öne çıktığı gerçeği, bir S line otomobil aldığınızda onu satarken size ekstra bir avantaj katıp elinizi güçlendirecektir.

Peki seçiminiz hangisi?

 

Audi S Serisi 

Diğer Audi Serileri

4 YORUMLAR

  1. araba almışken sanırım en üst donanımını almakta fayda var bu araç içinde geçerli,en boş paket alınmaz en dolusuda çok pahalı en iyisi orta ve üst donanımlar almak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here