Audi Elektrikli Otomobil Menzillerinin Kısalacağını Düşünüyor. Geçen hafta Audi e-tron GT, Alman otomobil üreticisinin Tesla Model S’ye karşılık olarak geldi. Muhteşem konseptten ilham alan çarpıcı tasarımıyla, e-tron GT tartışmasız şimdiye kadarki en iyi görünen elektrikli arabalardan biri. En üst seviye RS e-tron GT, Audi R8’den daha hızlıdır.

Audi Elektrikli Otomobil

Audi’nin Elektrikli Otomobil Serileri Hakkındaki Tahminine Katılıyor musunuz?

Ancak e-tron GT’nin Model S menziline kıyasla önemli ölçüde yetersiz kalıyor. Audi, e-tron GT’nin 93 kilovat saatlik akü paketinin, EPA döngüsüne dayalı olarak standart e-tron GT’de 238 mil ve yüksek performanslı RS e-tron GT’de 232 mil sağlayacağını tahmin ediyor. Tesla’nın burada büyük bir avantajı var. Çünkü Model S Plaid + iddialara göre 836 km’den fazla menzil sunacak.

Audi’nin CEO’su Markus Duesmann, CNET Roadshow ile yaptığı röportajda, Tesla’nın menzil söz konusu olduğunda Audi’ye göre bir avantajı olduğunu kabul ediyor. “Endüstrinin çoğu çok daha küçük akülerle başladı” dedi. “Tesla büyük akülerle başladı ve müşterilerimiz için menzilin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu yüzden Audi Elektrikli Otomobil alanında daha fazla menzil olmasını sağlamaya yatırım yaptık. Şu andan itibaren yalnızca amaca yönelik üretilmiş arabaları göreceksiniz. Böylece büyük bir akü koymak için daha fazla alanınız olacak. ”

Birçok otomobil üreticisi daha fazla alıcı çekmek için menzil endişesini azaltmaya çalışırken, Duesmann Audi Elektrikli Otomobil ve gelecekteki elektrikli araçların daha fazla değil daha az menzil sunacağına inanıyor. “Binlerce kilometre devasa aküler koymanın devam edecek bir trend olduğundan emin değilim” diye belirtti.

“İlerleyen zamanlarda şarj altyapısı daha yoğun olacağı ve müşteriler deneyim kazanacağı için küçültecekler.” İddialı bir tahmin, ancak altyapı gelişmeye devam ettikçe ve şarj süreleri hızlandıkça mantıklı geliyor.

Ancak Duesmann, müşterilerin içten yanmalı motorlardan elektrikli araçlara geçmesinin zaman alacağını da kabul etti. “Bugün benzin istasyonuna gidip yakıtınızı alıyorsunuz ve sürüş için enerjinizi nasıl elde ettiğiniz çok alışılageldik doğal bir süreç. Elektrikli arabalarda enerji alımı o kadar kolay değil. Biraz daha programlı olup kendinizi ayarlamalısınız. Ancak buna alıştığınızda, akü boyutlarının tekrar küçüleceğini düşünüyorum. “Duesmann’a göre” gereksiz yere ağır, pahalı ve büyük “mevcut elektrikli araçların aksine, daha küçük aküler elektrikli arabaları daha küçük, daha hafif ve daha ucuz hale getirecek. .

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here