Audi, Yeni Elektrikli Modelini Tanıttı

Audi, geçtiğimiz günlerde geliştirdiği iddialı bir elektrikli otomobil modelini tanıttı. Otoritelerce özel ve benzersiz bir otomobil olarak karşılanan model, Amerikalı ünlü Ralli ve Şov Pilotu ve efsane Driftçisi Ken Block için özel olarak üretilmiş olma özelliği taşıyor.

S1 e-tron Quattro Hoonitron, elektrikli otomobil piyasasına hoş geldin!

Audi

1Kenneth Paul Block kimdir?

Dünyaca ünlü Drifçi Kenneth Paul Block, 21 Kasım 1967 yılında, Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nde dünyaya gelmiştir. Hoonigan Racing Divion’da profesyonel bir ralli sürücüsüdür. Süper Pilot Block, yarışlarda Subaru İmpreza WRX STI ile harikalar yaratmıştır. 530 beygirlik Subaru’yu 171 feet yüksekliğe kadar çıkardığı görülmüştür.

Ayrıca; DC Shoes’un kurucu ortaklarındandı. Bu ortaklıktan ayrıldıktan sonra bütün ilgisini bir giyim markası olan Hoonigan Industries’e kaydırmıştır ve bu firmanın ortaklarındandır.

Ocak 2021’de Hoonigan Racing Division ve Ford Performance , 11 yılın ardından yollarını ayırdıklarını açıkladı.  Nisan ayında Block, Subaru’ya geri döneceğini duyurdu.

Eylül 2021’de Ken Block, “Elektrikli mobilite alanındaki ortak projeler” için Audi ile birlikte yürüyeceğini kamuoyu ile paylaştı.

2Audi İçin Kısa Bir Bakış

1899 yılında August Horch tarafından kurulan ve eski Almanca ’da “Dinle” anlamına gelen ilk Horch otomobili 1901’de üreten August Horch; 1910 yılında şirketten ayrılarak yoluna devam etmiştir.

1932 yılında Latince “Dinle!” anlamına gelen “Audi” markasını otomobillerinde kullanamaya başlamış ve 1932 yılında; DKW ve Wanderer şirketleriyle ortaklık kurarak “Auto Union”u oluşturmuştur. Audi’nin günümüzde kullandığı logo olan dört halka, bugün Audi’nin logosu olarak kullanılmaya devam etmektedir. Audi, geçmişten günümüze otomobil sektöründe varlık göstermiş ve üretim yapmış önemli bir markadır.

Bugün Audi, Alman menşei bir otomobil firması ve Volkswagen Grubu’nun bir markası olarak yoluna devam etmektedir. Şirketin merkezi Ingolstadt, Bavyera’da bulunmaktadır.

3Ken Block İçin Tasarlanan Elektrikli Otomobil “S1 e-tron quattro Hoonitron”

Türünün tek örneği olma özelliğini taşıyan Hoonitron, modern tasarımı ve teknolojisi ile dikkat çekiyor. Aracın görsel tasarımı kamuoyu ile paylaşılırken teknik bilgisi ile ilgili çok fazla bilgi verilmedi. İki elektrikli motoru ve 4 tekerlekten de çekiş gücü olan elektrikli otomobilin fiber şasi özelliği bulunuyor.

4Audi Sport Quattro S1 Pikes Peak Modelinin Elektrikli Versiyonu Gibi

Gymkhana yarışçısı Ken Block tarafından “Electrikhana” olarak adlandırılan aracı, Audi Tasarım Ekibi, 4 haftada tamamlandığını ifade ediyor. Audi Baş Tasarımcısı Marc Lichte, projeyi duyunca heyecan duyduklarını ve S1 Pikes Peak modelinin modern, tamamen elektrikli bir yorumunu yarattık.” dedi.

İkinci El Audi İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Audi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here