Powerpaste Hidrojeni Gazdan Daha Pratik Hale Getirebilir. Tüm dünya daha temiz enerjiye geçiş yapan elektrikli araçları desteklerken, bazıları hala EV’lere sürdürülebilir bir alternatif olarak hidrojene güveniyor. Toyota Mirai gibi otomobiller, hidrojenin pratik olabileceğini kanıtlar nitelikte. Ancak yine de teknoloji tarafında bazı eksiklikler var. Hidrojeni depolamak için bir tank 700 barda basınçlandırılır. Elektrikli scooter ve motosikletler gibi küçük araçlarda kullanım için uyarlamak çok zordur. Bunun nedeni yeniden doldurma sırasındaki basınç dalgalanması çok büyük olacaktır. Çözüm nedir? Powerpaste.

 

Dresden’deki Fraunhofer Üretim Teknolojisi ve İleri Malzemeler Enstitüsü’nden (IFAM) araştırmacılar bu yeni karışımı oluşturdu ve katı magnezyum hidrüre dayalı olduğu için, bol miktarda hammadde mevcuttur.

IFAM’da araştırma görevlisi olan Dr. Marcus Vogt, bu Powerpaste’in “hidrojeni oda sıcaklığında ve atmosfer basıncında kimyasal bir formda depoladığını ve daha sonra talep üzerine piyasaya sürüleceğini” söyledi.

Powerpaste yalnızca 480 derece Fahrenheit civarında ayrışmaya başlar, bu nedenle bir e-scooter veya bisiklet herhangi bir güvenlik riski olmadan saatlerce güneş altında bırakılabilir. Dahası, yakıt ikmali çok basittir çünkü bir dolum istasyonuna gitmek yerine, kullanıcılar boş bir kartuşu yenisiyle değiştirebilir ve depoyu musluk suyu ile doldurabilir. Vogt, Powerpaste “çok büyük bir enerji depolama yoğunluğuna” sahip olduğundan, avantajların kolay yakıt ikmalinin ötesine geçtiğini iddia ediyor.

Mukayese Edilebilir Bir Menzil Sunar ve Üretilmesi Kolaydır.

Bu yüksek yoğunluk nedeniyle, Powerpaste kullanıcılara benzine benzer hatta daha büyük bir menzil sunuyor. Bu da bu teknolojinin arabalar gibi daha büyük araçlar için veya insansız dronlar gibi daha küçük araçlar için uyarlanabileceği anlamına geliyor.

Kamp meraklıları için küçük elektrikli cihazlara da güç sağlayabilir. Ek olarak, normal hidrojenin seviyesine yetişmek için altyapıya ihtiyaç duyma dezavantajı olmasına rağmen, Powerpaste yakıt tedarikçileri ürün talebinin uygun bir doldurma istasyonu gerektirdiğini hissedene kadar sadece kartuşlarda veya küçük varillerde saklanabilir. Bu kadar çok fayda ile, büyük otomobil üreticilerinin ve düzenleyicilerin olumlu özelliklerini görmezden gelmesi bir hata olur. Böyle bir teknoloji, temiz enerji yarışında hidrojen lehine çevirebilir mi dersiniz?

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here