Jaguar CEO’su Tamamen Elektrikli Spor Otomobiller hakkında Konuşuyor. Şu anda Jaguar, tamamen elektrikli bir model olan I-Pace’i üretiyor. Bu,İngiliz otomobil üreticisinin 2025 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka olma planlarını açıklamasının ardından kısa bir süre sonra değişecek. Garip bir şekilde, başlangıçta bu yıl ya da gelecek yıl çıkacak XJ EV leri iptal edildi. Bunun en olası nedeni, büyük lüks sedanlara olan talebin azalmasıdır.

Tesla Model S, Porsche Taycan ve Audi e-tron GT biraz daha küçüktür, bu nedenle Jaguar’ın EV sedan stratejisini yeniden düşünmesi iyi bir seçenek olur. F-Pace, Jag’ın birkaç yıldır en çok satan modeli oldu. Bu nedenle akülü bir SUV kaçınılmaz olacaktır.

Peki ya spor arabalar? Sonuçta, Jaguar F-Type 2013 yılına dayanıyor ve bu model yılı yenilemesine rağmen, önden motorlu coupe ve cabriolar yaşını gösteriyor. Yani, F-Type’ın EV in yeni çıkacak modelinin yakında geleceğini varsaymak daha iyi bir şey mi? Aslında hayır.

Olacak Mı Dersiniz?

Top Gear’a konuşan Jaguar Land Rover CEO’su Thierry Bollore, Elektrikli Spor Otomobiller planlanıp planlanmadığı sorulduğunda kesin olarak onaylamadı. “Bu çok dikkatli yaklaşmamız gereken bir durum” dedi. “Şu anda buna cevap vermeyeceğim çünkü bu bizim için önemli bir soru ve bu yeni Jaguar portföyüyle tam olarak ne yapmak istediğimize karar verdiğimizde cevaplayacağız.”

Bir kritik şeyi aklınızda bulundurun: Jag’ın yaklaşan EV’lerinin tümü tek bir platformu paylaşacak. Geleceğin tamamen elektrikli Land Rover’larının iki tanesi hazır olacak. Bollore, Jaguar’ın yeni serisinin “bugün sahip olduğumuza kıyasla daha kompakt olacağını” kabul etti.

Jaguar Rekabet Ortamını Hazırlarken Oldukça Dikkatli Davranıyor

Başka bir deyişle, Jaguar hangi segmentlerde rekabet edeceği konusunda çok dikkatli bir tutum sergiliyor. SUV’lar bir zorunluluktur ve doğru yapıldığında sedanlar da karlı olabilir. Spor otomobiller ve Elektrikli Spor Otomobiller özellikle üstü açılır araçlar tamamen farklı bir konudur. Geçmişe bakarsak bunların yapılması daha zor. JLR, devam eden finansal toparlanmaya rağmen, kısa bir süre önce uçurumun kenarına yaklaştı.

Elektrikli Spor Otomobiller gelecekteki karışımın içinde olup olmadığına bakılmaksızın, Bollore başka bir şeyi çok net hale getirdi. Jaguar tasarım ekibinin ” duygusal açıdan hayal edebilecekleri en dramatik tasarımları hazırlayıp önermekte tamamen özgür” olmalarına meyilinin olduğunu bildirdi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here