Formula E Şampiyonluk Kupası İçin Her Şey Hazır!

0
806
Formula E Şampiyonluk Kupası

Formula E Şampiyonluk Kupası son sürat hazırlanmalar da artık sona gelinmiş durumda. İlk kez FIA kapsamında düzenlenecek olan seri için son hazırlıklarını tamamlayan Audi Formula E takımı, Lucas di Grassi ve René Rast ile asfaltta olacak. Bu yıl 7’inci sezonunu yaşayacak olan ve ilk kez Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA‘nın organizasyonuna katılacak. Resmi şampiyona takvimine giren Audi takımı oldukça iddialı geliyor. Takım olarak Formula E’de mücadele edecek olan Audi Fabrika Takımı Audi Sport ABT Schaeffler, şampiyonaya çok iddialı başlamak istiyor.

Hazırlık sezonunu çok iyi geçiren takımda şampiyonluk hedefinden başka bir şey düşünülmüyor. Lucas di Grassi ve René Rast ile mücadele edecek takım, serinin resmi bir dünya şampiyonluğu neticesini çok iyi bilerek mücadele edeceğe benziyor. Yeni statüsüyle ilk startını Suudi Arabistan’da Diriyah’ta alacak Formula E’de 12 takım ve 24 pilot, motor sporları tarihine geçmek için mücadele edecek. Geride kalan 6 sezonda 43 kez podyum görerek serinin en başarılı takımı olan Audi Sport ABT Schaeffler, Lucas di Grassi ve René Rast ile bu başarısını krallıkla sonlandırmak istiyor.

Formula E Şampiyonluk Kupası

Formula E İçin Çok Yoğun Çalışıldı!

Formula E Şampiyonluk Kupası için takımlar her şeylerini vererek artık son düzlüğe girmiş bulunuyorlar. Yeni sezonla ilgili bilgiler veren Audi Sport GmbH Genel Müdürü ve Audi Motorsport sorumlusu Julius Seebach, her sezona kazanma amacıyla girdiklerini söyledi. Takımın bu kez hazırlık sürecini çok daha yoğun geçirdiğini söyledi. Tamamen yeni bir güç aktarım organı geliştirdiklerini söyleyen Seebach, tüm ekip yapısını ve detayları bir kez daha rafine ettiklerini söyledi. Audi Sport ABT Schaeffler’ın Formula E’deki son sezonu olduğunu belirten Takım Direktörü Allan McNish sözlerine şöyle devam etti.: “Bundan sonra Dakar Rallisi’nde mücadele edecek Audi’nin buradaki son sezonu. Takımdaki herkes bunun bilincinde ve sezonu başarılı kılmak için ekstra motive. Büyük hedeflerimiz var ama aynı zamanda saygı duyuyoruz: Pist bu yıl hiç olmadığı kadar güçlü.” ifadelerine yer verdi.

Geçen sezonlarda elde ettiği 32 podyum ve 796 puanla en başarılı pilot konumunda olan Lucas di Grassi oldukça iddialı. Takım test sürüşlerinde iyi bir sezon geçireceklerini düşündüklerini söyleyerek; “Ancak Cumartesi gecesi padoktan ayrılana kadar bu yılın gerçek güç dengesini bilemeyeceğiz. Bu gergin bekleyiş de sezon açılışını daha heyecanlı verici kılıyor.” ifadelerini kullandı.

2. El Otomobil İlanları İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here