Audi E-Tron Pilleri Çöpe Değil, Geri Dönüşüme Gidiyor

0
921
Audi E-Tron Pilleri Çöpe Değil, Geri Dönüşüme Gidiyor

Audi E-Tronvpilleri için geri dönüşüm planlarına sahip. Öyle ki eskiyen pillerin ömrü dolunca onları yeniden farklı araçlarda kullanmak için kolları sıvadı bile. E-tron’un tamamen elektrikli bir model olması dolayısıyla güçlü pillere ihtiyacı var. Ancak hiçbir pil sonsuza kadar çalışmaya devam edemiyor. Bu nedenle otomobil devi de bu pillerin ömrü dolduğunda yeniden kullanımları için bazı adımlar attı. Böylece hem elektrikli araçlar sürekli yeni pillerle en üst düzey performansa kavuşacaklar hem de yeni araçlarda geri dönüşümlü piller yer almış olacak.

Audi E-Tron Pilleri İçin Geri Dönüşüm Projesi

Audi E-Tron Pilleri Çöpe Değil, Geri Dönüşüme Gidiyor

Audi, eskiyen pilleri sonrasında daha basit elektrikli araçlarda değerlendirmek istiyor. Böylece eskiden yüksek performanslı olan piller, sonrasında da düşük performansla da olsa çalışmaya devam edecek. Nunam adlı bir girişimcilik firmasıyla ortaklık kuran Audi, kısa mesafeli şehir içi araçlarda pilleri değerlendirmek istiyor. İlk olarak 2023 yılında pilot proje olarak başlayacak olan bu ortaklık, şu anda aracın üretimini tamamladı bile. Proje hayata geçtiği takdirde eskiyen Audi E-tron pilleri her gün binlerce insanın ulaşımında kullanılmış olacak. Hem de çevreyi korumaya kullanışlı araçlar bünyesinde devam edecek.

Audi E-Tron Pilleri Çöpe Değil, Geri Dönüşüme Gidiyor

Eski pillerin değerlendiği bu projede temel amaç var olan kaynakları daha verimli kullanmak. Böylece ideal çevreci araçlar üretmek. Ayrıca bu çevreci küçük şehir aracında güçlü bir motora gerek yok. Çünkü şehirde toplu taşıma faaliyeti gerçekleştirmek amacıyla yola çıkıyor. Bu nedenle de her gün akşamları şarj edilip gündüzleri şehirde boy gösterecek. Hindistan’da hayata geçmesi planlanan hafif araçların en kısa sürede kullanılmaya başlanması hedefler dahilinde.

Sıfır KM Audi Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here