Artık paranız burada geçerli değil çünkü Aston Martin Valkyrie Coupe ve Spider modelleri çoktan tükendi. Ayrıca Valkyrie’ler bu sonbahardan itibaren müşterilerin garajlarına giriyor.

Aston Martin, 13 Ağustos da Pebble Beach Concours d’Elegance’ta dünyaya Valkyrie Spider’ı gösterdi. Ancak gösterimden sonra aracı almak isteyenler bunu başaramayacak. Çünkü vahşi çatısız süper otomobil, coupe ile birlikte çoktan satıldı. Ayrıca şu an asıl alıcıları dışında her ikisi için de bekleme listeleri var. Lüks otomobil üreticisi sadece 150 coupe ve 85 Spider modeli üretiyor. Üretimdeki modellerin birçoğunun teslimatları Eylül sonu veya Ekim başında başlar başlamaz ABD içerisindeki alıcılara gidiyor.

Bir yıl önce Aston Martin CEO’su olan Mercedes-AMG’nin eski başkanı Tobias Moers, coupe için ilk adımın önümüzdeki hafta Gaydon fabrikasında olacağını söylüyor. Aston Martin bize ilk olarak 2017’de Formula 1’den ilham alan Valkyrie’yi gösterdi. Markanın motor sporlarına ilgisi arttı ve yarışa tekrar geri döndü. Ancak bu sanıldığı kadar kolay olmadı hatta araba sorunlar ve gecikmelerle dolu.

Aston Martin Valkyrie Coupe ve Spider Tükendi

Spider ise 2022’nin ikinci çeyreğinde üretime girecek. Moers, son zamanlarda beyaz gövdeye imza attığını söylüyor. Gövde, çıkarılabilir karbon fiber çatısı ve dışarı ve yukarı dönen önden menteşeli dihedral kapıları ile dikkat çekiyor. Coupe’deki gibi martı kanatlı kapılar mümkün değildi ve takılacak bir çatıya ihtiyaçları var. Spider da, tavan ön cama ve arkadaki küvete kilitlenir. Yan cam ise sabittir ve aşağı inmez.

Aston Martin Valkyrie Coupe ve Spider İçin Bekleme Listeleri Dolu

Moers, insanların Valkyrie gibi bir araba istediğinden emin olmadığını söyledi. Ancak benzersiz statüsünün alıcıları cezbettiğini ekledi. Otomobil üreticisi, yaklaşmakta olan Spider hakkında dört ay önce müşterilere satış başvurularını açtı. Ve birkaç hafta içinde açılan satış yerlerindeki modellerin yüzde 85’lik bir kesimi tükendi. Ardından 2.75 milyon dolarlık Aston Martin Valkyrie modelleri için bir bekleme listesi oluştu. Moers, kaynaklara şu ana kadar olası alıcıların hiçbiri geri adım atmadığını söyledi. Bu nedenle listedekilerin şansı şu ana kadar yükselmiş değil.

Aston Martin Valkyrie Coupe ve Spider Tükendi

Bir yıl önce yönetim kurulu başkanı olan ve en büyük hissedar olan Lawrence Stroll, “Müşteri olarak meraklılarımız var” dedi. Moers, Valkyrie roadster’ın geçen yıldan beri planlarda olduğunu söylüyor. Ayrıca modelin üst kısmı “inanılmaz derecede sert” ve kapalı olduğu durumda roadster, coupe ile aynı performansı sunuyor. Her iki Valkyrie de, 1160 beygir gücü ve 900 Nm tork üreten 6.5 litrelik bir V-12’ye sahiptir. Bu motor Valkyrie’lerin, sıfırdan 96.5 km / saat hıza 2,5 saniyede çıkmalarını sağlar. Yetkililer, otomobillerin aktif aerodinamiğinin benzersiz olan yere basma kuvveti seviyesini idare ettiğini söylüyor. Aksi takdirde lastikler bunu kaldıramaz.

Aston Martin Valkyrie Coupe ve Spider Tükendi

Moers, coupe’nin 1.360 kg (2998 pound) ağırlığında olduğunu belirtti. Ayrıca sabit yan camları ve çıkarılabilir karbon fiber üst kısmı ile Spider’ın toplam ağırlığa yalnızca 15 kg (33 pound) eklediğini söylüyor.

Aston Marin Valkyrie Ve Mercedes-AMG One Karşılaştırılamaz

Moers, Mercedes-AMG’de bu yıl piyasaya çıkacak olan Formula 1 güç aktarma organlarına sahip bir hiper otomobil olan Project One’ın geliştirilmesini denetlediği söyledi. Ancak şimdi Aston’da F1’den ilham alan Valkyrie’de de çalışmaları olduğu için benzersiz bir konumda.

Moers, hem Mercedes-AMG One hem de Aston Marin Valkyrie ile de gurur duyuyor. Ve ayrıca her ikisinin bir arada var olabileceklerini söylüyor. Benzer performansları var ama duygusal deneyim karşılaştırılamayacak kadar farklı. Moers sürüşleri de dahil bir takım farklılıklar barındırdığını söyledi. Ayrıca Moers bunu söyleyebilecek konumda olan birkaç kişiden biridir. Çünkü başka hiç kimse her iki aracı birden sürmedi.

Aston, Valhalla’ya Gitti…

Aston, Silverstone’daki Britanya Grand Prix’sinde çıkış yapan ve Valkyrie’nin oğlu olarak anılan yeni 2024 Aston Martin Valhalla’nın Kuzey Amerika’daki ilk çıkışı için Concours’u da kullandı. Valhalla, elektrikli araçlara geçiş yaparken markanın geleceğinin anahtarı olan ortadan motorlu bir hibrit.

Otomobil üreticisi iki yıl içinde 999 Valhalla modeli üretecek. AMG’den türetilmiş 4.0 litrelik V-8’i bir çift elektrik motoruyla eşleştirdi. Ve 937 beygir gücü için iyi bir orta motorlu plug-in hibrit sisteme sahip.

Ayrıca lüks markanın geçmişine, bugününe ve geleceğine saygı duruşunda bulunan bir dizi spor otomobil var. Sergide GT’ler, özel sürümler ve hatta SUV’lar da var. Bunlar arasında V12 Speedster Aston da mevcut ve marka bunlardan yalnızca 88’ini üretiyor. Moers, hepsinin konuşulduğunu ve bir düzine kadarının teslim edildiğini söylüyor.

İkinci El Aston Martin İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here