Hayranlık Uyandıran 10 Otomobil Modeli!

0
2658
en pahalı arabalar

Dizilerde, filmlerde ya da ünlü sanatçılarda gördüğümüz otomobiller hepimize hayranlık uyandırıyor. Ancak fiyatları ise dudak uçuklatıyor. Bizde sizler için en pahalı arabalar listesi hazırladık. Dilerseniz birlikte bakalım…

En Pahalı Arabalar

10Ferrari – La Ferrari

Aracın fiyatı: 1.4 Milyon $

En pahalı arabalar listemize, paranın satın alabileceği en uygun fiyatlı süper performans arabası olan La Ferrari adlı Ferrari markasının yarattığı bir modelle başlıyoruz. 2013 ve 2016 yılları arasında üretilen coupe’den sadece 499 adet olan La Ferrari, Ferrari’nin şimdiye kadar ürettiği en hızlı ve en güçlü otomobil. Üstelik 354 km/s azami hıza sahip otomobil, listemizde bir yer ediniyor. Ve fiyat etiketi ise süper performanslı araçlar arasında oldukça masum sayılabilir. Ayrıca bu otomobilin hala Ferrari’nin ürettiği ve en yüksek performansı sunan otomobil olduğu söylenmelidir.

9McLaren – Elva

Aracın fiyatı: 1.7 milyon $

İngiliz otomobil devi McLaren’in havalı çocuğu Elva, çift turboşarjlı 4.0 litrelik bir V8’e sahip. Bu 804 beygir gücündeki canavar 590 torkta çalışıyor. McLaren, ilk ortaya çıktığında Elva’dan sadece 399 adet duyuru yaptı. Ancak o zamandan beri sadece 249 adet üretildi. Çoğumuzun kolay kolay elde edemeyeceği bu araç üretimden çıktığında hali hazırda tükenmiş olacağını da belirtmek gerekiyor. Elva en pahalı arabalar listesinde yerini alıyor.

8Ferrari – Monza

Aracın fiyatı: 1.7 milyon $

Monza, Dünyanın en ünlü otomobil üreticisi Ferrari’nin imzasını taşıyor. Üstelik de üstü açılır bir araba. Model, gerçek spor otomobil görünümünün ve 2 kişilik tasarımın en iyi örneklerinden biri. Aracın teknik detaylarına baktığımızda bu arabada 809 beygirlik bir V12 motoru olduğunu görüyoruz. 6.5 litrelik yakıt deposu, bu arabayı kullanırken gerçekten aklınızı başınızdan alan yakıt tüketimi için yeterli olacaktır. Bu araba hakkında eğlenceli bir anekdot paylaşarak, Monza ile yasal olarak ABD’de sokaklara çıkamazsınız. Çünkü araba bir performans arabası olarak nitelendiriliyor. Ve ABD’de bir kazaya neden olabilir.

7Bentley – Bacalar

Aracın fiyatı: 1.9 milyon $

Bir diğer İngiliz devi Bentley’nin performans modeli Bacalar, bu en pahalı arabalar listesindeki yerini hak ediyor. Otomobilin muhteşem tasarımının yanı sıra düzgün teknik detayları da kuşkusuz yükseklikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Model, toplam motor gücü 660 beygir olan 6 litrelik turboşarjlı V12 motordan güç alıyor. Eğer 1,9 milyon dolarınız varsa ve bu arabayı belki alabilirsiniz. Belki diyoruz çünkü Bentley, bu arabadan sadece 12 tane üretmiş.

6Aston Martin – Victor

Aracın fiyatı: 3 milyon $

İngiliz otomobil devi Aston Martin’in bu şaheseri, şimdiye kadar yapılmış en özel üretim projelerinden biri. Bu aracın en ilginç özelliklerinden biri de bu modelin geliştirilmesinin birçok bağışçının yardımıyla gerçekleştirilmiş olması. Modelin teknik detayları açıklanmadı ve ilerleyen zamanlarda netlik kazanacak. Çıktığında ise 3 milyon dolara alıcıları ile buluşacak.

55.Aston Martin – Valkyrie

Aracın fiyatı: 3.2 milyon $

Burada bir başka Aston Martin modelini görüyoruz. Adını İskandinav mitolojisinden alan Valkyrie modeli. İnanılmaz teknik verilere sahip olan bu modelin Cosworth kaynaklı 6.5 litrelik V12 motoru ve 1160 beygir gücü henüz üretilmedi. Araç üretim bandından indiğinde muhtemel fiyatının 2.6 milyon dolar ila 3.2 milyon dolar arasında olacağı öngörülüyor. Ancak ünlü otomotiv eleştirmenlerine göre bu fiyat 3.2 milyon dolar civarında bir fiyata sahip olacak.

4Bugatti – Chiron Pur Sport/ En Pahalı Arabalar

Aracın fiyatı: 3.6 milyon $

Bu model, 2020 yılının sonunda yeni nesil Chiron varyantı olarak üretimine başlandı. Chiron Pur Sport, benzersiz tasarımının ön plana çıktığı Cenevre Otomobil Fuarı’nda büyüleyici bir model olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Araç, toplam 1.500 beygir gücüne sahip. Aynı zamanda da 8 litrelik turbo beslemeli V12 motoru, ile düşünmenin sınırlarını zorluyor. Önceki Chiron modellerinde bulunmayan yepyeni bir tasarım aerodinamik konseptiyle üretilen otomobilin fiyatı 3,6 milyon dolar.

3Lamborghini – Sian

Aracın fiyatı: 3.6 milyon $

Tasarımı Avenator SVJ’yi temel alsa da, otomobil çok agresif bir imaja sahip ve markanın enerji üretimi için ilk fikirlerinden biri. SVJ’nin V12 motoruna referansla üretilen bir motora ek olarak 48V hafif hibrit güç aktarma organı eklendi. Bu modelden sadece 63 adet üretilecek ve motor gücü 819 beygir gücüne ulaşmış görünüyor. Bu arabayı almak isteyenlerin hızlı olması gerekiyor. Üstelik de 3,6 milyon dolarlık fiyatından fedakarlık etmesi gerekiyor.

2Mercedes – Maybach Exelero

Aracın fiyatı: 8 – 10 milyon $

Mercedes’in lüks tüketimde çok sevilen Maybach modeline ait bir hibrit model olarak üretmeyi amaçladığı konsept bir araç olan Maybach Exelero üretildiğinde elektrik motoru 690 beygir gücünde olacak. Üstelik de saatte 350 km hızında bir model olacak. Bu modelden sadece 1 adet üretileceği söylendi. Aynı zamanda 8 – 10 milyon dolar gibi iyimser tahminlerin aksine 10 milyon dolardan daha fazla bir satış fiyatıyla gün yüzüne çıkacağını da belirtmemiz gerekiyor.

1Rolls Royce – Boat Tail/En Pahalı Arabalar

Aracın tahmini fiyatı: 28 milyon $

Rolls-Royce Boat Tail, en pahalı arabalar listemizin ilk sırasında yer alıyor. 6,75 litrelik çift turbo V12 motordan güç alan 563 beygir gücündeki modellerden sadece bir tanesi üretilecek. Alıcılarının sır gibi sakladığı bu arabanın arkasındaki teknoloji ve imkanlar görenleri şaşırtacak.  Aracın arka kısmında açılabilen ve kanadı andıran bir tasarım anlayışı benimsenmiş. Şemsiyenin bu kanatların arasından çıkması da otomobile olan ilgiyi arttırıyor. Rolls-Royce bunun tek seferlik bir üretim olduğunu açıklamış olsa da, gelecekte tekrar ilginç sipariş modellerinin üretilebileceğini gösteriyor.

 

İkinci el Bentley ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here