Aston Martin DBX Tank Yollarda!

0
2030
Aston Martin DBX

Spor otomobil üreticisi Aston Martin ilk defa bir Suv üretiyor. Dbx modeli ile bu segmentte en iyilerden biri olmayı hedefleyen firma çalışmaları neticesinde bu modeli otomobil severlere sundu.

Firmayı büyük başarılara ulaştıracak model, ürettiği muhteşem makine tank DBX, karşınızda bir Aston Martin harikası. Los Angeles Auto Show’da geçen yıl tanıtılan bu süper makine kullanıcılardan tam not aldı.

Günümüz dünyasında değişen piyasa koşulları spor araba üreticilerini dahi SUV üretmeye sürüklüyor. Bentley, Lamborghini ve Rolls-Royce’un arkasından Aston Martin’ de ilk SUV’unu tanıttı. Aracın tasarımcılarından olan Marek Reichman, markanın ünlü ön ızgarasına sahip modelin diğer modellere oranla en büyük ön tasarım detaylarına sahip olduğunu söyledi.

aston martin dbx

Aston Martin DBX Özellikleri

Aston Martin DBX, turbo şarjlı 4.0 litrelik bir V8 ünite motorundan güç alıyor. DBX’in bu varyasyonu 542 beygir güç üretimi gerçekleştiriyor. Modelin aynı zamanda aktif bir egzoz sistemine ve silindir devre dışı bırakma özelliğine sahip olduğunu belirtmemiz gerek.

Araç bu motor varyasyonu ve özellikleri ile 0’dan 100 km/s’ye 4.5 saniyede çıkabiliyor, bu değer çok ağır bir araç için inanılmaz bir başarı olarak gözümüze çarpıyor. Model bu büyük cüssesi ile rakiplerine oranla düşük beygir kapasitesini de göz önüne alarak en fazla 291 km/s hıza ulaşabiliyor.

Aracın koltukları tamamen deriden yapılarak tüm donanımlarda böyle satışa sunuluyor. DBX’in tavan döşemesi ve elektrikli tavan perdesi de Alcantara özel kumaşından yapılmış durumda. Firma, aracın ön panelinin de ayrı bir hizmet olarak ahşaptan yapılabileceğini söylüyor. Bu da parasını ödediğiniz takdirde aracınızın malzeme kalitesini bile değiştirebileceğiniz anlamına geliyor.

aston martin dbx

İç Tasarımı Nasıl?

Aston Martin DBX, diğer SUV’larda olduğu gibi geniş iç hacmi ile kullanıcılarına büyük bir yaşam alanı veriyor. Aracın geniş iç hacminin yanı sıra iç kabinde kullanılan renkler ve materyal kaliteleri oldukça boyutsal bir güzellik sağlıyor. Model de aynı zamanda 10.25 inçlik bir ön eğlence paneli firmanın kullanıcılarına sunulmuş durumda. Sürücünün önünde yer alan gösterge paneli ise 12.3 inç boyutunda ve tüm işlevsel fonksiyon yönetimine sahip. Bu muhteşem makineyi Türkiye şartlarında satın almak isterseniz özel sipariş vermeniz gerekiyor. 575 bin Euro’luk fiyatı ile (yaklaşık 5 milyon Türk Lirası) satın alabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here