Aston Martin Formula 1 Takımına Hazır Mıyız ?

0
1006

Racing Point’in şu anki sahibi Kanadalı milyarder Lawrence Stroll tarafından İngiliz otomobil markası Aston Martine’e önemli bir yatırım yapıldı. Bu yapılan önemli yatırımın ardından Racing Point takımı, 2021 Formula 1 sezonu için Aston Martin Formula 1 takımı olmaya hazırlanıyor.

Aston Martin Formula 1 Takımı

Lawrence Stroll konsorsiyumunun 182 milyon sterlinlik yatırımı, Aston Martin’de% 16,7 hisseye sahip olduklarını gösteriyor. Racing Point takımını yeniden planlamayı ve yeniden markalaşmayı planlıyor. Stroll ayrıca Aston Martin’in İcra Kurulu Başkanı da olacak. Bu yeni yatırımlar beraber Aston Martin marka değerinin Racing Point ile birleştirerek daha güçlü bir marka hedefleniyor. Ayrıca şu an da Aston Martin Red Bull ismiyle Red Bull takımıyla olan birlikteliği de 2020 sezon sonunda bitecek. Böylelikşe de 2021 sezonu itibariyle Aston Martin Formula 1 Takımı bizlere yeni bir seyir zevki yaşatacak.

Aston Martin Formula 1

Aston Martin F1 Hasreti Sona Eriyor.

Bu gelişme Aston Martin isminin 60 yıl sonra ilk kez Formula 1’e geri döndüğünü doğruluyor. Aston Martin’in 1959 yılında başladığı Formula 1 tarihini kısa bir süre devam ettirmişti. Sonrasında alınan yetersiz sonuçlar ile beraber pistlere takım olarak veda etmişlerdi. İkonik ve çokça kendine has bir kitlesi olan Aston Martin markasını tekrardan pistlerde görmek F1 hayranlarınca olumlu karşılandı. Aston Martin Formula 1 Takımı 2021 itibariyle pistlerde olacak. Aston Martin’in bu seferki gelişi ortalama bir takım değil şampiyon olmak için geleceklerine dair işaretlere sahip.

Aston Martin Formula 1

Racing Point Tarihi

Bir kesim tarafından pembe takım olarak bilinen bir kesim tarafından ise hiç bilinmeyen bir takım Racing Point. Aston Martin Formula 1 Takımı duyurusu sonrasında ise merak konusu oldular. Tarihi 1991 yılına dayanan takım ilk başta Jordan Grand Prix Takımı olarak anılıyordu. 2005 Yılına kadar bu isimle kariyerine devam etmiş. Ancak 2006 Yılında Midland Gruba satılmıştır. 2006 Yılında Midland F1 (MF1) Takımı olarak devam etmiştir. Bu takım da 208 Yılında satılmış ve Force India Takımı olarak yeniden adlandırılmıştır. Sonraki yıllarda adını Racing Point Force India olarak güncellemiştir. 2019 Yılından itibaren ise yeniden satılarak BWT Racing Point Takımı olmuştur. Ve günümüzde de bu ismi kullanmaktadırlar. Şu an takımın pilotlar Lance Stroll ve Sergio Perez’dir. 2021 Yılından itibaren ise Racing Point Aston Martin F1 Takımı adını alacaktır.

Aston Martin Formula 1

 

İkinci El Araba İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here