Güneş Yanıklarından Korunma Tavsiyeleri!

3
5902

Güneş yanığı olan araba almak istemiyorsunuz değil mi? Ama komple boyalı araba da almak istemiyorsunuz ? Sıfır arabalarda çok pahalı değil mi?

Bugün sizler için aracınızın boyasını korumak için neler yapacağınız ile alakalı bir derleme yaptık.

Sizlerinde bize tavsiyeleriniz var ise lütfen yorumlarda belirtiniz.

1Güneş Yanıklarından Korunmak İçin Sürekli Pasta-Cila yaptırmayın.

Araçlarımızın kaportası üzerinde katmanlar ile boya tabakası vardır. Belli bir mikron düzeyinde astar ve boya ile birlikte her marka model araç için bir boya kodu oluşturulmuştur.

Aracınıza ufak tefek boya işlemleri yapmak için oto sanayilerde ki boyacılar aracınızın kapı içinde veya motor içerisindeki bir plaka üzerinde araç boya kodu vardır.

Bunu satıcıya söyleyerek aracınızın birebir anı rengini alıp rötuş yapmanız gereken yerler için kullanabilirsiniz.

Aracınıza boya koruma yaptırmak faydalı olsa da , çok sık zaman periyotları arasında pasta-cila işlemi yaptırmanız sonucunda aracınızın boyasını ince bir duruma getirdiğinizi unutmayın.

2Güneşte Bırakmayın!

Araç boyasının yıpranmasında ki en büyük etken belkide güneş olabilir. Tüm gün güneş altında kalan araçlarımız özellikle mevsimsel anlamdaki farklılıklar sebebi ile de yıpranmaktadır.

Güneş yanıklarının oluştuğu bölgelere baktığımızda tavan ve kaput üzerinde genellikle görüldüğünü söyleyebiliriz. Güneş ışınlarını sürekli ve dikey bir şekilde alan bu parçalar daha çabuk deforme olarak renkleri soluyor.

Kapılarda yanık görmek pek mümkün olmuyor bu da en büyük deforme edici sebep olarak güneş ışınlarını bize anlatıyor.

Elinizden geldiği kadar aracınızı gölgeye çekmeye, üstünü örtmeye veya mümkün ise üzeri kapalı bir alanda muhafaza etmeye özen gösterin.

3Komple Boyalı Mı? Güneş Yanıklı Mı?

Hangisini tercih edersiniz yorumlarda belirtiniz.

Komple boyalı araç , güneş yanığı olan araca göre çok daha temiz duracaktır. Ve komple boyanmanın sebebi her zaman büyük çaplı kazalar olmak zorunda değildir.

Bazı kullanıcılar gerçekten göze kötü göründüğü için aracın boyasını yenilemiş olabilirler. Ama iyi niyet gösterildiği taktirde dönüşü kötü sonuçlar doğuracak şekilde olabiliyor. O yüzden insanların komple boyalı araçlara karşı ön yargıları olduğu bir gerçek.

Yani sonuç olarak aracınızın boyasını koruyun. Gerçekten güvendiğiniz bir satıcıdan araç alıyor iseniz komple boyalı olmasını sorun etmeyin . Elbette büyük bir kazadan dolayı boya yapılmadığından eminseniz tabi ki…

İkinci el otomobil ilanlarını incelemek için tıklayın.

Tekerinize taş değmesin.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here