Uzun Süre Aracını Çalıştıramayacak Olanlara Tavsiyeler.

3
2470

Uzun süre aracınızı hiç çalıştırma imkanınız olmayacak ise o zaman yapmanız gerekenlerle ilgili size birkaç tavsiyede bulunmak istiyoruz.

Herhangi bir sebepten aracınızı veya motosikletinizi 1 aydan fazla bir süre çalıştırmayacak durumda iseniz o zaman kritik bir kaç noktaya özen göstermeniz gerekiyor.

1Akü Kutup Başlarını Sökün!

Yeni araçlarda akü koruma modu var.

Bu sistem ile aracınızın aküsünün boşa bitmesini engelleyen bir kesici devre var.

Eğer aracınızda bu sistem yok ise ve uzun bir süre yani, en azından 1 ay boyunca hiç çalıştıramayacaksanız, hem güvenlik hemde akünüzü korumak için mutlaka akü kutup başlarını sökün ve bir yere değmeden uygun bir şekilde bırakın.

Eğer aracınızı çalıştırma imkanınız var ise kutup başlarını sökmeden ara ara 5 dakikalık çalıştırmalar ile aracınızda bir sorun olmasını engelleyebilirsiniz.

2Uzun Süre Yoksanız Mutlaka Branda Veya Güneşlik Kullanın!

Aracınızı kuş pisliklerinden, güneş yanıklarından ve kirden korumak için uzun süre kullanmayacağınız durumlarda mutlaka üstünü örtün ve korumaya alın.

Unutmayın ki aracınızın boyasının en büyük düşmanı güneştir.

Kuş pislikleri güneşin etkisiyle kuruduğunda aracınızın boyasında kalıcı hasarlara sebep olabilir ve yağmur , yaprak, toz gibi doğal nedenlerden aracınız kirlenebilir.

3Tekrar Kullanacağınız Zaman Yapmanız Gerekenler.

İlk olarak kontrol etmeniz gereken lastik basınçları olmalıdır. Uzun süre beklemiş aracınızın mutlaka lastik havaları düşmüş olacaktır.

Akü ve motora yerleşmiş olabilecek böcek ve kedileri kontrol etmek.

Belli bir süre araç bekledi ise mutlaka bir kediye 5 yıldızlı bir otel imkanı sundunuz demektir. 🙂 O sebepten kedinin araç motorunda veya davlumbazlarda olup olmadığını orada bir tahribat yaratıp yaratmadığını kontrol ediniz.

uzun süre

Aküyü tekrar taktıktan sonra aracınızı çalıştırın ve bir süre kendini bulmasını bekleyin.

Sonra yağ ve su kontrollerini yapın.

Aracınızı ilk bir kaç kilometre boyunca zorlamayın ve yüksek devirlerde kullanmayın.

Eğer aracınızı uzun süre kullanamayacak durumdaysanız o zaman bir yakınınıza zaman zaman çalıştırması için yardım isteyebilirsiniz.

Eğer mümkün ise kapalı bir garajda muhafaza etmeniz çok daha sağlıklı olacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here