Aston Martin AMB 001 Motosiklet!

0
4307
Aston Martin AMB 001

Dünyanın en popüler otomobil üreticilerinden bir tanesi şüphesiz Aston Martin AMB 001. Şirket, daha çok süper spor otomobillerle karşımıza çıkıyor, süper motorlar ile ilk defa karşımıza gelecek firma çok şey gösteriyor.

Aston Martin’in Brough Superior’la iş birliğinin sonucu olan “AMB 001” isimli motosiklet şimdi gün yüzüne çıktı. Aston Martin’in ilk motosikleti olan model, şirketin motosikletler konusunda da en az otomobil sektöründeki kadar iyi olduğunu gözler önüne seriyor.

Firmanın ilki olan bu motosiklet, şirketin popüler otomobil modellerinden de ilham alınarak tasarlanmış duruyor. Tasarım, tamamen Aston Martin mühendislerinin tasarladığı dil ile bağdaştırılarak kaplanmış durumda; hem çok şık hem de çok karizmatik duruyor. AMB 001’in tasarımı incelendiğinde firmanın DB, Valkyrie ve Vantage gibi modellerinden izler çok net bir şekilde görebiliyoruz.

Aston Martin

Aston Martin AMB 001 Teknik Özellikler

İddialı olduğu kadar çok yakışıklı da olan Aston Martin AMB 001 bu sert görüntüsün hakkını verir nitelikte bir güç ünitesi taşıyor. Bu muhteşem makine karbon fiber yapıda bir kaportaya sahip. Motosikletin genel yapısındaki her detay, modelin en ufak ayrıntısına kadar bir mühendislik harikası olduğunu gözler önüne seriyor. Bu büyük gövde ve sert çizgilerin ardında 180 beygir üretebilen bir canavar yatıyor. AMB 001’in 180 beygirlik gücü, motosikletin sahip olduğu turboşarjlı “V-twin” motordan tam güç vererek aktarım sağlıyor. Bu yakışıklı canavarın her iki şirket için de önemli bir yerde konumlandırılması, motosikletin yapımında ayrı bir özen gösterilmiş konumda.  Bunun nedeni ise bugüne dek ne Aston Martin ne de Brough Superior’ın turboşarjlı motor üzerinde hiç bir şekilde çalışma ve üretim gerçekleştirmemiş olması olarak gözüküyor.

Aston Martin

Fiyatı Ne Kadar?

Söz konusu Aston Martin olunca fiyatının Türkiye’de ucuz veya makul seviyelerde olacağını söyleyemeyiz. Brough Superior ortaklığında geliştirilen bu canavar, sadece 100 adet sınırlı olarak üretileceği için zaten fiyatları tavan seviyesinde olacak. Üretilecek olan ilk motosikletin teslimatı ise önümüzdeki yılın sonunda yapılması beklenirken Covid-19’dan dolayı bu tarihler ertelendi. Firma tam teslim tarihleri ile ilgili henüz resmi açıklamada da bulunmadı. Bu özel ve çok yakışıklı sınırlı üretim motosikletin fiyatının ise 120 bin dolar olacağı da açıklandı.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here