Aracınızın ihtiyacı olan düzenli bakımı yapmak için bir otomobil uzmanı olmanıza gerek yok. Bu kullanışlı aylık kontrol listesi ile arabanıza basit bir gözden geçirme verebilir ve her şeyin yolunda olduğuna dair içiniz rahat olabilir. Ayrıca olası sorunları erken yakalayabileceksiniz, bu da sizi gelecekte maliyetli bir onarım işinden kurtaracaktır.

Aylık Kesinlikle Kontrol Etmelisiniz; Yağ Seviyesi

Her şeyin olması gerektiği gibi olduğundan emin olmak için her ay arabanızın yağını kontrol etmeniz önerilir. Her baktığınızda, yeterince yağ olmalı ve nispeten temiz olmalıdır. Petrolün siyaha dönmesi temiz olmadığı anlamına gelmez. Parmaklarınızda bir leke bırakırsa, yağınız eskimiş demektir. Bir sonraki yağ değişiminizin zamanı gelmemiş olsa bile, bir sızıntı olmadığından ve yine de kullanılabilir göründüğünden emin olmak için yağı düzenli olarak kontrol etmek iyi bir fikirdir. Yağınızı ne zaman değiştireceğinize dair öneriler ortalamalara dayanmaktadır, bu nedenle en iyisi meseleleri kendi elinize almak ve gerektiğinde değiştirmek.

Hava Filtresi

Hava filtreniz tam olarak söylediği şeyi yapar: Havanızı filtreler. Bu yeni filtrelenmiş hava daha sonra motorunuza girer. Tıkalı bir filtre işini iyi yapamaz ve motorunuza kir ve kalıntı göndererek daha sonra daha büyük sorunlara neden olabilir. Klima havalandırma deliklerinden gelen havayı temizleyen kabin hava filtresini her ay kontrol etmenize gerek yok. Bunun yılda sadece bir kez değiştirilmesi gerekiyor (ne kadar sürdüğünüze bağlı olarak).

Önemli Sıvı Düzeyleri

Hepimiz, frenleme ve direksiyonun sürüşün iki önemli parçası olduğu konusunda hemfikir olabiliriz. Ancak endişe verici derecede az sayıda sürücü bu seviyeleri kendileri kontrol ediyor. Bu kontrolleri yağınızı değiştiren kişiye bırakmayın; bundan daha sık incelenmeleri gerekir. Sızıntınız olmadığından emin olmak için otomatik şanzıman sıvısına da bir göz atmak isteyeceksiniz. Ön cam yıkama sıvısı da gözden geçirilmelidir. Kış aylarında, buzu ve karı temizlemek için daha fazlasını kullanırız, bu nedenle bu zamanlarda ayda iki kez kontrol etmek iyi bir fikirdir.

İncelemede, her ay kontrol etmeniz gereken sıvılar:

  • Fren hidroliği
  • Hidrolik direksiyon sıvısı
  • Otomatik şanzıman sıvısı
  • Ön cam yıkama sıvısı

Soğutma Suyu Seviyesi

Bu oldukça kolaydır çünkü soğutma sıvısı seviyesini plastikten görebilir ve gerekirse daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Antifreeze, arabanızın yazın aşırı ısınmasını ve kışın donmasını önleyen ikili bir işe sahiptir, bu nedenle tüm yıl boyunca önemlidir.

Cam silecekleri

Ön camınız da sürüş deneyiminiz için gereklidir ve aracın güvenli bir şekilde kullanılması için temiz tutulması önemlidir. Sileceklerinizi aşınma belirtileri gösterip göstermediğini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

 

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here