AddArmor Şirketi Zırhlı Ferrari 458 Speciale Üretti

0
1652

Egzotik arabalar ve zırhlı araçları aynı garajlarda görmüş olabiliriz ancak birbirinden tamamen zıt olan bu türün birleşimini hiç düşünmemiştik. AddArmor firması, 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında tamamlayan ve .44 Magnum tabancanın darbelerine dayanabilen bir zırhlı Ferrari 458 Speciale tasarladı.

Askeri kuvvetlerden emekli olan Kaliforniya merkezli firma, modelin performansından ve kullanım özelliklerinden ödün vermeden zırhlandırmak istediğini söyledi. Bu aslında oldukça zor, bir arabayı kurşun geçirmez yapmanın temeli araca ağır metal plakalar eklemekten oluşuyor. Örneğin Brabus firması, 2020 yılının başlarında 3.8 ton ağırlığında zırhlı bir G63 tanıttı. Ağır araçlar yavaş olma eğilimindedir ve müşterilerin korunması durumunda büyük bir dezavantaj sağlar. AddArmor firması 458 Speciale’yi balistik çeliğe göre 10 kat güçlü ve %60 daha hafif bir zırh ile donattı. Araç bu şekilde B4 zırh seviyesine ulaştı. B4 zırh seviyesiyle 458 Speciale, tabancadan çıkan mermilere dayanabiliyor.

Bu zırh aracın ağırlığını ise yalnızca 70 kilogram arttırmış. AddArmor firması, ağırlığın yalnızca 70 kg artmasının sebebini ise aracın satın alınırken tüm karbon seçenekleriyle sipariş edilmesi olarak göstermiş. Ayrıca Capristo firması tarafından geliştirilen ve 40 HP güç ekleyen ve ağırlığı daha da azaltan bir egzoz sistemi de eklenmiş. Zırhlı araç hala 0-100 km/s hızlanmasını 2,8 saniyede tamamlayabiliyor ve 320 km/s son hıza ulaşabiliyor. Ayrıca sürüş karakterinin de zırhsız olan model ile hiç bir farkının olmadığı da iddia edildi.

AddArmor firması zırhlı Ferrari 458 Speciale ‘nin, zırhlama teknolojisinin ne kadar ilerlediğini ve egzotik otomobil segmentinde nelerin mümkün olduğunu göstermek için üretilmiş tek seferlik bir prototip olduğunu vurguladı. Bu araç satışa çıkmayacak fakat eğer satılsaydı yaklaşık 625.000 dolar bir fiyat etiketine sahip olacaktı.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here