2022 Skoda Fabia’nın Türkiye Fiyatı Belli Oldu

0
4806
skoda-fabia

2021 yılında tanıtılan yeni Skoda Fabia, uzun bir sürenin ardından sonunda ülkemizde yollara çıkacak. 2022 Skoda Fabia, ülkemizde iki donanım paketi ile satışa çıkacak. Ancak şu an için aracın donanımları ile ilgili net bir bilgi mevcut değil.

2022 Skoda Fabia Özellikleri

Fabia’nın 2022 versiyonu, hem tasarımı hem de teknolojisiyle sınıfında yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Aynı zamanda 3 farklı motor seçeneği ile tüketicilerin beğenisine çıkıyor. 2022 Skoda Fabia, orta ve üst seviye donanım paketleriyle satışa sunuldu. Ayrıca motor tarafında da tamamı 1.0 litrelik üç silindirli üniteyle tercih edilebiliyor. Öyle ki en uygun fiyatlı Elite paket Fabia 95 beygir güç sunuyor. Ayrıca DSG şanzımanla sunulan Elite ve Premium paketler 110 beygir.

Skoda Fabia 2022

2022 Skoda Fabia eski nesillerine göre boyut farklılığı bulunuyor. Yani 111 mm uzayarak 4.108 mm’yi bulan Skoda Fabia’nın aks mesafesi ise 94 mm artışla 2.564 mm’ye ulaştı.

Fabia klasikleşmiş Skoda tasarımını kabinine de taşımış. Genel olarak “Simply Clever” sloganına uygun bir tasarıma sahip. Ayrıca konsolun merkezindeki multimedya sistemi standart olarak 8 inç büyüklüğe sahip. Aynı zamanda Fabia’nın 305 lt’lik standart bagaj hacmi ile yolcuklarınızda fazlasıyla yardımcı olacak.

2022 Skoda Fabia, Skoda’nın resmi sitesine göre şimdilik ülkemizde 4 farklı opsiyonel donanıma sahip olacak. Ayrıca bu opsiyon listesinde sadece dört farklı renk paketi bulunuyor. Aynı zamanda kabindeki bilgi eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto bağlantıları da mevcut. Giriş versiyonlarında analog kadranlar ile gelen Fabia, üst donanım paketlerinde dijital gösterge paneli de sunuyor.

2022 Skoda Fabia Fiyat Listesi

1.0 TSI, Benzin, 110 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Elite 5.6 Lt/100 Km Yarı Otomatik 427.400 TL
Premium 5.6 Lt/100 Km Yarı Otomatik 459.900 TL

 

1.0 TSI, Benzin, 95 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Elite 5 Lt/100 Km Düz 379.900 TL

 

Skoda Markasının Tarihçesi

Skoda tarihçesi

Aralık 1895’in başlarında, her ikisi de bisikletçi olan teknisyen Václav Laurin ve kitapçı Václav Klement tarafından kuruldu. Ardından 9. yüzyılın milliyetçi havasına uygun olarak tasarladıkları ve Slavia adını verdikleri bisikletleri üretmeye başladılar. Birkaç yıl sonra, 1899’da Laurin & Klement Co. motosiklet üretmeye başladı. Ve kısa sürede başarılı oldu. Ayrıca birkaç yarış kazandı. Yüzyılın başındaki ilk girişimlerin ardından, 1905 yılında başlayan motosiklet üretimi yavaş yavaş yerini otomobil üretimine bıraktı. Motosikletler gibi, Laurin & Klement’in ilk arabası olan Voiturette A da başarılı oldu. Zamanla klasik bir Çek arabası haline geldi. Kısa bir süre içinde, gelişen uluslararası otomotiv pazarında şirket için sağlam bir konum oluşturmuştur. Aynı zamanda şirketin geniş çapta faaliyete geçmesine olanak sağlamıştır.

Üretim, tek bir işletmenin potansiyelini hızla aşarak arttı. 1907 yılında şirketin kurucuları anonim şirkete dönüşme sürecini başlattı. Skoda’nın işinin uluslararası karakteri giderek daha önemli hale geldi. Ayrıca üretim tesisleri genişlemeye devam etti. 1914’ten sonra Skoda silahlı kuvvetler için üretime başladı. Ülkenin ekonomik kalkınması nedeniyle 1920’lerde, o zamanlar çeşitli tiplerde binek otomobil, kamyon, otobüs, uçak motoru ve tarım makinesi üreten şirketi güçlendirmek ve modernize etmek için güçlü sanayi ortaklarıyla ortaklıklar kurmak gerekliydi. 1925 yılında Pilsen Skoda Co. Laurin & Klement markası tarihten silindi. 1930’ların başında, otomotiv bölümü, Skoda Grubu içinde bağımsız bir anonim şirket olarak yeniden düzenlendi.

1990 yılı Aralık ayında Hükümet, Alman Volkswagen Group ile iş birliğine karar verdi. Ardından 16 Nisan 1991 tarihinde Skoda-Volkswagen ortak girişimi Skoda automobilova a.s. ismiyle faaliyet göstermeye başladı. Aynı zamanda VW, Audi ve SEAT markalarının ardından Volkswagen Group bünyesindeki dördüncü marka oldu.

2022 Skoda Fabia, yenilenen özellikleri ile birlikte artık Türkiye’de de satışa sunulacak. 2022 Skoda Fabia ile ilgili söyleyebileceklerimiz şimdilik bu kadar. Daha fazlası için takipte kalın…

Sıfır km Skoda Fabia özellikleri ve fiyatı 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here