Mercedes-AMG G 63 AMG’nin 55. Yıldönümüne Özel Geliyor

0
1879
Mercedes-AMG G 63

Mercedes-AMG G 63 modeli AMG’nin 55. Yıldönümüne özel olarak geliyor!

Mercedes AMG yeni yaşına giriyor. Yıldönümünü ise kendisine yaraşır bir edition ile kutluyor. Efsanevi G-Class 4×4 585 beygir gücüne sahip Mercedes-AMG G 63 göz kamaştıryor. AMG (Aufrecht Melcher Grossaspach)’nin 55. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olarak Mercedes-AMG GT Track Serisi’ne katılıyor. Otomobil üreticisi AMG’ye göre, 55 yıldır bu üç harf dünya çapında yankı uyandırıyor. Bunun en önemli sebepleri ise en iyi otomotiv performansını, seçkinliği ve yüksek sürüş dinamiklerini temsil ediyor olması.

Seçkin Dış Tasarım

 Mercedes-AMG G 63

Zamansız hale gelen 4×4’ün yan taraflarında ise AMG logolu dekoratif şeritlerin varlığını görüyoruz. Buna ek olarak, “AMG Gece Paketi” ve “AMG Gece Paketi II” gibi daha fazla etki için çeşitli seçenekler de mevcut. Öyle ki bunu krom kaplamalarda da net bir şekilde görebiliyoruz. Mercedes-AMG G 63 “Edition 55”in jantları mat gri kaplamalarıyla oldukça havalı. 22 inç boyutunda olan jantlar aynı zamanda çift kollu. Buna ek olarak, AMG kırmızı fren kaliperleri de ben buradayım diyor.

Mercedes-AMG G 63 Etkileyici İç Mekan

Mercedes-AMG G 63

Bu özel serinin yolcu kabininde kırmızı rengi hükmünü sürüyor. Napa deri koltuklarda, kapı panellerinde ve ortam aydınlatmasında kırmızının etkisi devam ediyor. Tabii ki aydınlatmalar isteğe bağlı olarak çok sayıda renkte yapılandırılabiliyor. Direksiyon simidindeki “Edition 55” yazısı da anlamını vurgulayan bir diğer ayrıntı. Ayrıca AMG logosu da paslanmaz çelik kapı eşiklerinde parıl parıl bir görünüme sahip.

 Mercedes-AMG G 63

Bu yeni versiyon, Speedshift TCT ile dört tekerleğe aktarılan sabit 585 beygir güç ve 850 Nm tork değerine sahip. Tüm bunları çift turbo V8 motor ile başaran yıldönümü versiyonu Mercedes’in yeni gözbebeklerinden bir tanesi.

Ek olarak, teslimat kapsamında özelleştirilmiş bir AMG İç Mekan Araba Kılıfı da var. Yırtılmaya dayanıklı sentetik elyaf kumaştan üretilmiş nefes alabilen bir dış deriye sahip. Aynı zamanda flanelden üretilmiş iç kumaşı ile aracı toz ve çizilmelere karşı koruyor.

Alman otomobil firması, Mercedes-AMG G 63‘in bu yıl içinde satışa sunulacağını söylüyor. Ancak henüz 2023 G 63 serisinin herhangi bir üyesi için fiyat açıklaması gelmedi. Son olarak, çevre dostu Mercedes tutkunlarına bir hatırlatma yapalım. Eylül 2021’de EQG konsept otomobiliyle birlikte %100 elektrikli bir G-Serisi’nin ortaya çıktı.

Mercedes-AMG G 63 Arabam.com’da

Mercedes-Benz Sıfır KM Modelleri Arabam.com’da

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here