2022 Skoda Fabia Euro NCAP Çarpışma Testinden Tam Not Aldı!

Skoda Fabia, 2022 yılında satışa sunulacak. Standart donanımlarını test edilen otomobil, çarpışma testinden tam not aldı.

Skoda Fabia

2021 yılının Temmuz Ayında, üretim sürecine start verilen Skoda Fabia, donanımı ve tasarımıyla sektöre B segmentinde güçlü bir şekilde giriş yapmaya hazırlanıyor. Kompakt Segment temsilcisi bu taşıt, beklenilen çarpışma testinden başarı ile çıkarak güvenlikten 5 yıldız aldı.

1OTOMOBİL ÜRETİCİSİ SKODA’YA KISA BİR BAKIŞ

Skoda, 1895 yılında Çek Cumhuriyeti’nde kuruldu. Çek Otomobil üreticisi sektörün en eskilerindedir ve 1991 yılında Volkswagen tarafından satın alınmıştır.

Şirket Laurin ve Klement adlı iki aile tarafından bisiklet yapmak için kurulmuştur. Ancak kuruluşunun 6. Yılında otomobil üretimine geçmiştir.

Fabrikası o yıllarda Mlada Boleslav şehrinde kurulmuştur. 100 yılı aşkın süredir yaşayan Skoda, şehrin bütünleşik bir parçası gibidir ve fabrikası neredeyse yüzölçümünün üçte birini kaplamaktadır.

Škoda-Volkswagen ortak girişimi Škoda automobilova A.S. ismini alarak, 16 Nisan 1991 tarihinde faaliyet göstermeye başladı ve VW, Audi ve SEAT markalarının ardından Volkswagen Group bünyesindeki dördüncü marka oldu.

Skoda 2022 yılında yeni modeli Skoda Fabia modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Üretim sürecinin çarpışma testi aşaması da gerçekleştirildi ve sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

22022 Skoda Fabia, Euro Ncap Çarpışma Sonuçları Açıklandı

2022 Skoda Fabia, çarpışma testi sonuçları 5 yıldız üzerinden değerlendirildi.

Otomobilin güvenliği çeşitli kategorilerde test edildi: çocuk koruması alanında yüzde 81; yaya koruma kategorisinde yüzde 70; yetişkin yolcu korumasında yüzde 85 ve güvenlik sistemleri teste tabi tutulduğunda ise yüzde 71 oranında derecelendirmeye layık görüldü. Otomobilin güvenlik hususunda, başarı ortalaması alındığında ise ortalamada 5 yıldız ile değerlendirilerek tam puan aldı.

32022 Skoda Fabia Fiyatı Ne Olacak?

Almanya’da 16.290 Euro’luk bir fiyat ile satın almak isteyenlerin beğenisine sunulacak olan Skoda Fabia, B segmentinde iddialı bir giriş yapacak.

Avrupa’da önce satışa çıkması planlanan Skoda’nın yeni üyesi Skoda Fabia, B Segmentindeki diğer araçlara iddialı bir rakip olabilir.

Çünkü özellikleriyle dikkat çekiyor: 95 ve 110 beygir gücünde iki farklı seçenek ile satışa çıkması planlanan otomobil; 1,0 litrelik benzin motoruna sahip. Full- Led Işıklandırma Grubu, ön- arka park sensörler, 8 inçlik multimedya ekranı ve 10.25 inçlik dijital sürücü ekranı ile iddialı.

İkinci El Skoda İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Skoda Fabia

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here