CES 2022’DE CHEVROLET SILVERADO EV TANITILDI

Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada Eyaleti’nde bulunan Las Vegas şehrinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022, birbirinden gelişmiş elektrikli otomobil modellerinin gövde gösterisi yaptığı bir arenaya dönüştü.

CES 2022

5-7 Ocak 2022 tarihlerinde düzenlenen fuara dünyanın ilgisi büyüktü.

Dünyanın üst Segment otomobilleri ile meşhur markası Chevrolet, yeni nesil otomobili ile fuardaki yerini aldı.

CES 2022’de, Chevrolet Silverado EV görücüye çıktı.

1KISA BİR BAKIŞ: CHEVROLET

Otomotiv endüstrisinin dev kuruluşu olan Amerikalı General Motors Company’nin bünyesinde olan otomobil üreticisi firmadır.

Chevrolet, Chevy veya Chevrolet Division of General Motors Company olarak anılan kuruluş, 1911’de kurulmuştur. ABD merkezli bu otomobil şirketi adını Kurucusu Louis Chevrolet’in soyadından almıştır ve genel merkezi Detroit, Michigan’da bulunmaktadır. 1918’de %54,6’sını satın alan General Motors bünyesine geçmiştir.

2015 sonu itibarıyla Batı ve Doğu Avrupa’dan çekilme kararı alan Chevrolet, araçları için servis hizmeti vermeye ve orijinal Chevrolet parçalarını tedarik etmeye devam etmektedir. (Kaynak: tr.wikipedia.org)

2CES 2022 ’DE CHEVROLET RÜZGÂRI ESTİ

Chevrolet Silverado EV, Las Vegas’da 5-7 Ocak tarihlerinde düzenlenen ve dünyanın en gözde teknoloji fuarlarından biri olan, CES 2022’de kendini gösterdi. Yeni nesil elektrikli model, yüksek kapasiteli bataryası ile 650 kilometreye yakın bir menzil vadediyor.

Chevrolet firması bu geleceğe dönük hamlesi ile elektrikli otomobillerin ne kadar yaygınlaşacağının ve elektrikli otomobil piyasanın büyüyeceğinin işaretlerini veren firmalardan biri olarak konumlanıyor.

3CHEVROLET SİLVERADO EV, ÇARPICI BİR PİCK-UP MODELİ

Chevrolet’in elektrikli Pick- Up modeli Silverado, bir süredir bekleniyordu. CES 2022’de lansmanı yapılan modelin WT ve RST olmak üzere iki modeli ile otomobil severlerin beğenisine sunulacak. İki versiyonda çift motordan güç elde ediyor: RTS versiyonu 673 beygir güce sahipken WT versiyonu ise 516 beygir güç üretecek.

Model ‘Wide Open Watts’ adındaki moda geçtiğinde 0’dan 100 kilometre hıza sadece 4,5 saniyede ulaşabiliyor. Araçta 17 inçlik multimedya ekranı ile 11 inçlik dijital gösterge bulunuyor. Yazılımı sayesinde uzaktan güncelleme de alan otomobilin yazılımını GM (General Motors) geliştirmiş.

CES 2022

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here