Türkiye’nin Otomobili TOGG Dünya Sahnesinde Yerini Aldı! 

Dünyadaki tüm otomotiv endüstrisinin gözü CES 2022 fuarında. Markaların ürünlerini tek tek tanıttığı fuarda Türkiye’nin otomobili TOGG dünyada ilk kez gösterime sunuldu. Böylece Togg’un ilk uluslararası tanıtımı, ABD’nin Las Vagas kentinde 5-7 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2022) gerçekleşiyor. Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş, Türkiye’nin yerli aracının dünya lasmanını yaptıklarını söyledi.

TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş Gözyaşlarına Hakim OlamadıTürkiyenin Otomobili TOGG Dünya Sahnesinde Yerini Aldı

Gözyaşlarını tutamayan TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş, “Daha iyisini yapacağız. Oyunun içerisinde bir oyuncu olduğumuzu söylemek için geldik. Oyunun içerisine dahil olduk ve hızla da ilerliyoruz” dedi. Ayrıca Gürcan Karakaş, klasik bir otomobil şirketi olmadıklarını belirterek, “Kendimizi bir teknoloji şirketi olarak tanımlıyoruz. O nedenle teknolojideki en son yeniliklerin ve ilklerin buluşma noktası olan CES’teyiz” dedi. Karakaş, “Değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda telefonda yaşanan dönüşüm, bugün otomotivde yaşanıyor. Yakın gelecekte büyük olan değil daha çevik, yaratıcı, iş birliğine açık, kullanıcı odaklı organizasyonlar başarılı olacak. Bu yarışta biz de varız. Üstelik avantajlıyız çünkü biz bu dünyanın içine doğduk” diye konuşmasına devam etti.

“Transition Concept Smart Device” adının verildiği konsept otomobil Tanıtıldı

ABD’nin Las Vegas şehrinde 5-7 Ocak tarihleri arasında düzenlenen CES’e vizyon otomobiliyle katılan TOGG, yeniliklerini ve ilklerini bir basın toplantısıyla dünya kamuoyuna duyurdu. Küresel olarak tescil ettirdiği farklılaştırıcı yaklaşımı UseCaseMobility kavramı ile “Veri Bazlı İş Modelleri”, “Yeni Mobilite Servisleri”, “Akıllı Yaşam” ve “Akıllı Şarj” gibi teknolojik çözümlerini paylaşan Togg, geleceğe bakışını vurgulayan “Transition Concept Smart Device” adını verdiği konsept otomobilini de CES’te tanıttı.

TOGG Klasik bir otomobil şirketi değil!

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına yer verilen Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, klasik bir otomobil şirketi olmadıklarını belirterek, “Kendimizi bir teknoloji şirketi olarak tanımlıyoruz. O nedenle teknolojideki en son yeniliklerin ve ilklerin buluşma noktası olan CES’teyiz. Doğu ile Batı’nın, akıl ve duygunun buluştuğu bir coğrafyada kurulmuş, mobilite alanında faaliyet gösteren bir teknoloji şirketiyiz. Otomotiv endüstrisinin hızla mobilite ekosistemine dönüştüğü yeni dünyada kullanıcıyı ve veriyi merkezimize alarak, mobilite çözümleri üretiyoruz.” ifadelerini kullandı. Karakaş’ın Doğu ve Batı’nın senteziyiz cümlesi, TOGG’un tasarımlarında ve özelliklerinde etkin bir rol oynayacaktır.

Yeni Başlayan Yarışın İçinde Bizde Varız

Otomotiv endüstrisinin büyük bir hızla mobilite ekosistemine dönüştüğünü aktaran Karakaş, “Değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda telefonda yaşanan dönüşüm, bugün otomotivde yaşanıyor. Yakın gelecekte büyük olan değil daha çevik, yaratıcı, iş birliğine açık, kullanıcı odaklı organizasyonlar başarılı olacak. Bu alandaki yarış da henüz başlıyor ve bu yarışın içinde biz de varız. Üstelik avantajlıyız çünkü biz bu dünyanın içine doğduk.” açıklamasında bulundu. Ayrıca Togg’u tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşımla oluşturduklarını belirten Gürcan Karakaş, önceliklendirdikleri konseptlere bağlı olarak bir ‘Kullanıcı Yolculuğu Haritası’ çıkardıklarını dile getirdi. Karakaş, “Togg Akıllı Yaşam” adını verdikleri hizmetlerle bütünüyle bağlantılı bir otomobilden çok daha fazlasını sunduklarını ve Togg’u tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşımla oluşturduklarını bildirdi.

TOGG Logosu Anlamı Nedir?

ABD’nin Las Vagas kentinde 5-7 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2022) Togg logosunun seçim sürecine de değinen Karakaş, global bir marka oluştururken doğum yerinin Türkiye olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, “Logo tasarımındaki iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde kaynaşarak, Doğu ve Batı’nın bir araya gelmesini simgeliyor. TOGG “duygusal” Doğu ve “rasyonel” Batı kültürlerinin harmanlanmasını temsil ediyor. Doğu ve Batı’nın kesişim noktasında Togg var. Logomuzdaki dualite teması hem dış hem de iç tasarımda Doğu ve Batı arasında rasyonel ve duygusal bir denge yaratma fikrini besliyor” açıklamasında bulundu.

TOGG’un Konsept Otomobili Fastback Olarak Tanıtıldı

Togg’un CES 2022’de dünyaya tanıttığı Transition Concept Smart Device olarak isimlendirilen vizyon otomobili, Murat Günak liderliğinde Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlanıp, Turkish Cargo uçağıyla ABD’ye getirildi. Fuar boyunca yoğun ilgi odağı olan otomobil, Togg DNA’sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu, dinamik ve yenilikçi bir fastback olarak görülmektedir. Otomobildeki ön cam, doğuştan elektrikli mimariyle uyumlu olacak şekilde neredeyse baştan tasarlanırken jantlar Togg DNA’sına ait çok kollu stilize edilmiş lale özelliğini taşımaya devam etmektedir. Pininfarina, dış tasarımın yanı sıra iç tasarımı ve yolcuların kabin deneyimini de bir üst seviyeye taşıyor. Böylece kullanıcı odaklı bir otomobil olduğunu kanıtlıyor. İç mekanlarda entegre emniyet kemerlerine sahip 4 adet tekli koltuk yer alıyor ve orta sütunu ortadan kaldıran tasarımla kapılar birbirine doğru açılıyor. Ayrıca CES’te tanıtılan konsept otomobil, menekşe ve çivit mavisinin karışımına çalan metalik gri renkte gösterime sunuldu.

Türkiye’nin Yerli Otomobili TOGG’u CES’te 360° sanal turla ziyaret etmek

Türkiye’nin otomobili TOGG’un Amerika’nın Las Vegas eyaletinde gerçekleşen Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de de takip etmek mümkün. cess2022.togg.com.tr adresinden Türkiye’nin otomobili TOGG’un sanal fuar alanını rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Sonuç olarak Türkiye’nin Otomobili TOGG Dünya Sahnesinde Yerini Aldı. Gelecek günlerde TOGG’un neler ortaya sunacağını merakla bekliyoruz.

Aracını Arabam.com’da Trink Sat! 

Sıfır KM Araç Fiyatları ve Özellikleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here