2020 Ucuz Elektrikli; Dacia Spring Electric!

1
6310
Dacia Spring Electric Ön Tasarımı

Romanyalı otomobil firması Dacia, yeni modeli Spring Electric’i tanıttı. Dacia bu model ile marka tarihinde bir ilki gerçekleştirerek tam elektrikli ilk otomobilini üretmiş oldu. Aslında Çin’de tanıtılmış olan Renault K-ZE adlı otomobilin Dacia amblemi kazanmış bir kardeş modeli bu otomobil. Spring Electric modelinin uzunluğu 3.73 metre gibi kısa bir rakam olarak tutulmuş. Yüksekliğinde ise firmanın diğer modeli olan Dacia Sandero Stepway ile benzer ölçülere sahip gözüküyor. Modelin uzunluğunun kısa, yüksekliğinin uzun tutulması herhangi bir segmente yerleştirememize neden oluyor.

Dacia Spring Electric Arka Tasarımı

2020 Dacia Spring Electric Tasarımı Nasıl?

Önden bakıldığında Dacia Sandero’ya çok benzeyen Electric bir takım farlı dokunuşlara da sahip. Yeni tasarlanan LED teknoloji farla çok ilgimizi çekiyor ve Cıtroen far tasarımına benzetiyoruz. Firmanın elektrikli modellerinde konsept olarak uygulayacağı turuncu rengi ise modele ufak ufak serpilmiş durumda. Siyah mat jantlarda bile gördüğümüz turuncu dokunuşlar modele sportiflik katmıyor değil. Modelin kapılarının altında rüzgarlık biçiminde tasarım detayları mevcut. n tamponda yer alan SUV tarzda koruma haznesi ise Spring Electric’in yerden yüksekliğine dikkat çekmiş.

2020 Dacia Spring Electric Elektrikli Motoru Nasıl?

Renault K-ZE’den ön ızgara, ön farlar ve arka farlar gibi kısımlarıyla ayrılan ve 2021 yılında seri üretime alınması planlanan aracın menzil bakımından gidebildiği mesafe ise 200 kilometre olarak açıklanıyor. Dacia henüz bu aracın bataryası ve performans değerleriyle ilgili bir açıklama yapmadı fakat kardeş modeli Renault City K-ZE’de 26.8 kWh’lık bir batarya bulunuyor ve aracın elektrik motoru ön tekerleklerine güç veriyor. Elektrik motoru da 45 beygir güç üretiyor. Aracın maksimum hız değeri de 104 km/s şeklinde. Yani bu değerle ile Dacia Spring Electric’in değerlerinin örtüşeceğini söyleyebiliriz.

Dacia Spring Electric

2020 Dacia Spring Electiric En Ucuz Elektrikli!

Firmadan gelen açıklamaya göre Spring modeli ile hedeflerinin Avrupada’da satışa sunulan en ucuz model olmayı hedefledikleri belirtildi. Bu ölçüde bir fiyat bandı sunulacağı için akıllara gelen ilk soru, modelin iç malzeme kalitesi nasıl olacak? Firmanın açıkladığına göre normal bir elektrikli modelden yüzde 30’a kadar daha ekonomik olacak. Firma acaba bu fiyat farkını modelin neresinde kısarak kapatacak merak konusu.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here