Skoda Enyaq İV | 510 Km Menzil ve Daha Fazlası

0
3897

Zengin tasarım ve çeşitli versiyon seçenekleriyle konsept dinamiklerinin seri üretime geçişini temsil edecek olan Skoda Enyaq iV oldukça iddialı.

Skoda Enyaq İV 5 Farklı Güç ve Pil Kombinasyonunu İçerebilecek

Skoda Enyaq iV ‘nin beklenen tanıtımı resmi olarak gerçekleşti. Elektrik gücünün son zamanların en iddialı tasarım dinamiklerinden biriyle buluştuğu bu tasarım, Skoda’nın ön elini önemli ölçüde güçlendirme potansiyeline sahip. Tasarımın yanı sıra açıklanan verileri de görünce, tüm aile modellerinde attığı adımlarla piyasaya damgasını vuran Çek üreticinin elektrik alanında da bu yönü izleyeceğini artık rahatlıkla söyleyebiliriz. Enyaq’da gerekli ve mantıklı stratejinin kullanılması sayesinde çok zengin çeşitlilikte sürümler bulunmaktadır. Model, maksimum verilerde 510 kilometreye kadar bir menzili kapsayabilen beş farklı güç ve pil kombinasyonunu içerebilecek.

Skoda Enyaq İV Açıklanan Veriler

Enyaq’tan bahsetmeye açıklanmış olan verilerden başlayalım. Açıklanan plana göre araç, giriş seviyesinde 55 kWh’lik paketi Enyaq 50 olarak isimlendiriliyor. bir adet elektrik motoru içeriyor. Bu versiyonda 148 beygir gücü ve 220 Nm tork değerleri sunulurken, performans verileri tabloya  11.4 saniye 0-100 ve 160 km / s maksimum hız olarak yansıtılıyor. Giriş seviyesindeki kullanıcılar için de 340 kilometre menzil beklendiği unutulmamalıdır. Enyaq 60, Burada elektrik motorunun dinamikleri bir sonraki seviyeye taşınacak ve güç bazında 179 hp, tork bazında 310 ünite gibi değerler alınabilecektir. Motordaki bu artış 0-100 değerinin 8,7 saniyede tamamlanmasını sağlarken, menzil 390 kilometreye çıkarılacak.

Enyaq 80’e geçtiğimizde artık daha üst düzey deneyimlerle karşılanıyoruz. 82 kWh pil takımı, 204 PS güç ve 310 Nm tork kombinasyonu, aracı 8,5 saniyede 0’dan 100’e rahatlıkla ulaştırıyor. Buradaki menzil, zirve olan 510 kilometredir. Bir sonraki Enyaq 80 paketiyle birlikte, performansı en üst seviyeye çıkaran iki elektrik motoru altyapısı ile karşı karşıya kalacağız. 265 PS güç ve 425 Nm tork sunabilen model, 6,9 saniyede 0’dan 100’e hızlanırken, menzil 460 kilometre ile kullanıcıları bekleyecek. Çift elektrik motoru kombinasyonunun zirvesinde Enyaq’ın değerleri 306 PS güç ve 460 Nm torktur. Bu pakette 0’dan 100’e hızlanmayı 6,2 saniyede tamamlayabilen modelim maksimum 180 km / sa hız değerine sahip olacak. Buradaki menzilin 460 km olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Enyaq IV Şarj Süreleri

Skoda, Enyaq’ın şarj süreleri hakkında şimdilik ciddi bir veri paylaşmadı. Beklentiler, hızlı bir şarj cihazı kullanarak 82 kWh pilin yaklaşık 40 dakikada yüzde 5’ten yüzde 80’e çıkabileceğine işaret ediyor. Son olarak Enyaq için boyutsal verilerden biraz bahsedelim. Modelin bu bölümündeki verilere baktığımızda 4.649 milimetre uzunluğunda, 1.879 milimetre genişliğinde ve 1.616 milimetre yüksekliğinde olduğunu görüyoruz. Aks mesafesinde 2.765 milimetrelik bir değer görüyoruz. Tüm bunlara ek olarak 585 litre olarak açıklanan bagaj hacmi, genel yapının Kodiaq ile benzer bir deneyime sahip olacağını gösteriyor. Kokpitteki 13 inçlik multimedya ekranı, dijital sürücü kokpiti ve modern yapısıyla dikkat çeken Enyaq iV, bu yıl şirketin Mladá Boleslav’daki fabrikasında üretim hattına girecek.

2.El Skoda İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here