2020 BMW M5 Ve M5 Competition; Asfalt Eriten Makineler Geldi!

1
4248
Yeni Bmw M5 Ön Tasarımı

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan BMW 5 serisinin ardından, akabinde gelmesi beklenen M versiyon seçenekleri tanıtıldı. 2020 BMW M5 ve M5 Competition modelleri muhteşem motor güçlerinin yanı sıra, çok büyük teknolojik donanım ile yollara geliyor. BMW’nin “daha büyük, daha iyi” teması ile biçimlenen yeni M5 serisi bu slogan kullanılarak tasarlanmış. Ön panjurda yer alan BMW’nin ikonik böbrek ızgarası ciddi şekilde büyümüş ve LED farlar ile birleştirilmiş. Ön panjurda yer alan mühendislik detayları da gözlerden kaçmıyor. Farların altındaki altıgen biçimler ile rüzgar direncini düşürmeye ve ivmeleyip, enerjiyi güç olarak aktarmaya çalışılmış. Daha ince bir görüntüye kavuşan farlar ise modele agresif bir tavır vermiş. BMW M5’in arka tasarımına baktığımızda ise yine sert çizgiler ile kazanılan agresiflik hakim gözüküyor. Çoklu egzoz çıkışları ise bir ‘M’ serisinin yakınında olduğumuzu bizlere gösteriyor.

Yeni Bmw M5 Arka Tasarımı

2020 BMW M5 Ve M5 Competition İç Mekan Özellikleri Neler?

İç mekan içerisindeki en büyük değişim ise Live Cockpit sistemi ile birlikte gelen iDrive 7 varyasyonuna sahip olması olmuş. İki adet 12.3 inçlik ekrana sahip olan model de yeni trend olarak benimsenen, fiziksel tuş kullanımı M5’de de en az seviyede kullanılmış. Bilgi eğlence sisteminin tamamen kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto sistemini içerdiğini ve çeşitli yazılımsal donanımların modelde yüklü olarak geldiğini söylemeden geçmeyelim. Yeni BMW M5, standart olarak direksiyon asistanlı şerit takip sistemi, yaya algılayan acil durum fren sistemi, çapraz trafik asistanı ve otomatik uzun far asistanı gibi güvenlik donanımları ile birlikte gelecek.

Yeni Bmw M5 İç Mekan

Yeni BMW M5 Ve M5 Competition’un Performansı Nasıl?

BMW M5 serisinin canavar motoru yine karşımızda. 4.4 litrelik çift turboya sahip V8 motorundan 600 beygir güç ve 750 NM tork alan model bu muhteşem verilerle 0-100 km/s hızlanmasında yine şaşırtmıyor. Aracın 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlaması ise bu ürkütücü makinenin gücünü ortaya koyuyor.  İkinci basamakta karşımıza çıkan M5 Competition ise aynı motordan 625 bg güç ve 750 Nm tork çıkışı alabiliyor. Bu sayede model, 0-100 km/sa hızlanmasını saniyenin onda biri daha hızlı tamamlayabiliyor. Bu asfalt eriten makinenin henüz Türkiye satış fiyatı belli değilken, ABD’de satışa sunuldu. Amerika’da 103.500 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak modelin kısa bir hesap yaptığımızda, Türkiye fiyatının çok pahalı olması çok muhtemel gözüküyor.

2021 Yeni Kia Sorento Sonunda Geliyor!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here