2021 Yeni Kia Sorento Sonunda Geliyor!

2
20857
2021 Kia Sorento Ön Tasarımı

Uzun süren bekleyişin ardından en yeni nesil olan 4. jenarasyonla tanıtılan 2021 Kia Sorento ile kavuşacağımız tarih sonunda belli oldu. Sorento, diğer Kia modellerinden görmeye alıştığımız ‘kaplan burnu’ ızgaraya ev sahipliği yapıyor. Bu geniş ızgaranın her iki tarafında ise ‘kaplan gözü’ olarak nitelendirilen LED’lere sahip far grubları mevcut durumda. Ön farların alt bölümünde ise LED gündüz farları dikey bir çizgi şeklinde konumlandırılmış. Kia Sorento’nun sahip olduğu keskin hatlar ile belirlenmiş çizgiler, dev cüsseli sinirli bir otomobil yaratmış. Son derece agresif dış görünüşüne, güçlü motor seçenekleri de eklenince çok iyi bir SUV seçeneğine dönüşüyor.

2021 Kia Sorento Arka Tasarımı

İç Tasarımı Nasıl?

Aracın dış bölümündeki büyük değişim iç bölümde de devam eder nitelikte. 12.3” lik dijital gösterge ekranına ev sahipliği yapan modelde, 10.25 inçlik bilgi-eğlence ve navigasyon sistemi ekranıda kullanıcılara sunulmakta. Bilgi-eğlence ekranının her iki tarafında artık birçok modelde kullanılmayan fiziksel tuşlara da yer verilmiş olması dikkatlerden kaçmıyor. Kabin içerisinde yer alan malzeme kalitesi ise selefine göre çağ atlayan model de, her yerin ahşap vb. materyallerle kaplanmış olması kaliteli bir iş çıkarmış. Kia’nın üçüncü nesil N3 platformu üzerinde yükselen model, 35 mm artan dingil mesafesi ile öne çıkıyor. Artan dingil mesafesinin iç bölüme de olumlu yansıdığını görmemek münkün değil. Renk seçeneklerinde ise oldukça varyasyon sunan Kia Sorento, 10 farklı seçeneğe sahip.

2021 Kia Sorento İç Tasarımı

 

2021 Yeni Kia Sorento Motor Seçenekleri Neler?

2021 Kia Sorento, pazara bağlı olarak çeşitli varyasyonlarla motorları kombine ederek sunacak.  Avustralya ve Avrupa’da Sorento’da 200 beygir ve 440 Nm tork üreten 2.2 litrelik dört silindirli ‘Smartstream’ dizel motor yer alıyor. Bu motora Kia’nın ıslak kavramalı 8 ileri çift kavramalı şanzımanı eşlik edecek. Bu ağır makineye kaldırmakta zorlanmayacak olan bu yeni nesil dizel motor, emisyon rakamlarında da çok iddialı çevre dostu gözüküyor. Yeni motor seçeneklerinde merakla beklenen kombinasyon ise Hibrit ünite oluyor. 1.6 litrelik dört silindirli turbo şarjlı benzinli üniteye eşlik eden 44.2 kW elektrik motoru ve 1.49 kWh lityum-iyon polimer batarya paketine sahip hibrit motor kombinasyon içinde kullanıcılarına sunulacak. 230 beygirle 350 NM tork değeri sunan bu hibrit makine hiç de fena değil gibi duruyor.

2. El Otomobil İlanları İçin tıklayın!

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here