Sıfır KM Volkswagen Alacaklar İçin Son Durum!

5
13417

2018 yılı yaz aylarında döviz kurlarında yaşanan hareketlilik sıfır araç satışlarında fiyatların artmasına ve dolaylı olarak sektörde talebin azalmasına neden olmuştu. Takip eden yılda siparişlerde yatay bir seyir izleyen bayiler, ikinci el fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle yılın son çeyreğinde artan talebe cevap vermekte güçlük çektiler. 2020 yılına gelindiğinde ise talepteki artış nedeniyle yaşanan stok sıkıntısı daha da hissedilir hale geldi. 2020 model sıfır km bir Volkswagen almak için bayilere giden kullanıcılar stoklarda araç olmadığını öğrendi.

Volkswagen Wolfsburg Fabrikası

Mart ayından bu yana ülkemizde ve Dünyada pandemi nedeniyle değişen koşullar, otomobil fabrikalarında da üretimin aksamasına neden oldu. Öyle ki, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan ve bünyesinde Passat, Golf ve Caddy gibi ülkemizde oldukça rağbet gören modelleri de barındıran Volkswagen 82 yıllık tarihinde ilk kez bu kadar uzun süre üretime ara verdi. Yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından Nisan ayı sonunda yeniden açılan Wolfsburg fabrikasında da işler yeni normale göre devam etmek zorundaydı. Üretime yeniden başladığı hafta üretim hedefini haftalık 1400 araç ve takip eden hafta da 6000 araç olarak belirlese de bu rakamlar, pandemi öncesi dönemin yalnızca %40’ına denk geliyordu. Ayrıca pandemi öncesi Wolsfburg fabrikasında yaklaşık 20 bin işçi çalışırken Volskwagen yeni normale uyum sağlamak adına 8 bin işçiyle üretime başlamak durumunda kalmıştı. Bu durum da 2020 model sıfır araç almak isteyen Volkswagen müşterilerinin en az 2 aylık bir sıra beklemesi anlamına geliyordu.

 

2020 MODEL SIFIR KM BİR VOLKSWAGEN İÇİN NE KADAR BEKLEMELİYİM?

Bütün bu stok sıkıntısı ve üretim kısıtına ek olarak salgın sonrası özel araç kullanımının artması da tüketicilerin istediği otomobile kavuşma süresini hayli uzattı. Bugünlerde bir Volkswagen satın almak için bayilere giderseniz Golf modelinin bir ay önce satılıp tükendiğini öğrenerek tahminen Kasım ayında teslim almak üzere Golf 7 için, yılbaşından sonra teslim almak için de Golf 8 için sıraya girebilirsiniz. Ancak Dizel Otomatik 2019 model bir Golf düşünürseniz 5 adetin altında bir stok mevcut. Aldığımız bilgilere göre Passat için de Türkiye genelinde tamamı benzinli olmak üzere sadece 2-3 adet stok mevcut. 2020 model bir Passat sahibi olmak isterseniz de yine Ekim-Kasım aylarına dek beklemeniz gerekecek.

Volkswagen ticari araçlar cephesinde de durum pek farklı değil. 2020 model Volkswagen Caddy stoklarda bulunmamasının yanı sıra Eylül ayının ikinci yarısından önce de bayilerde yer alacakmış gibi görünmüyor. Transporter için de benzer bir durum söz konusu.

HEMEN TESLİM SUV VOLKSWAGEN: T-ROC

Birçok Volkswagen bayinde stoklarda bulunan tek model ise VW T-Roc. Kompakt SUV sınıfında bir araç olan T-Roc için ise tek donanım seçeneğiniz olan 1.5 TSI ACT 150 PS Highline DSG için 280-300 bin TL arasında bir bütçeyi gözden çıkarmanız gerekecek.

VOLKSWAGEN FİYAT LİSTESİ VE STOK BİLGİSİ

Ağustos ayı itibariyle bayiler ile yaptığımız görüşme sonucu elde ettiğimiz verilerden yararlanarak bazı modellerin fiyat listesi ve stok bilgisi için derlediğimiz tabloyu aşağıda görebilirsiniz.

MODEL MOTOR DONANIM FİYAT* TESLİM TARİHİ**
Passat 1.5 TSI ACT DSG Impression 304.000 Ekim-Kasım
Passat 1.5 TSI ACT DSG Business 345.800 Ekim-Kasım
Passat 1.5 TSI ACT DSG Elegance 417.300 Ekim-Kasım
Golf 1.0 TSI Manuel Midline Plus 181.400 Kasım
Golf 1.5 TSI ACT DSG Comfortline 246.300 Kasım
Golf 1.5 TSI ACT DSG Highline 295.900 Kasım
T-Roc 1.5 TSI ACT DSG Highline 309.000 Stok Mevcut
Caddy 2.0 TDI DSG Exclusive 202.000 Ekim sonu

*05.08.2020 tarihli liste fiyatıdır, bayi fiyatları için bilgi alınız.

**Tahmini teslim tarihleridir, değişiklik gösterebilir.

Sıfır KM Volkswagen Fiyat Listesi >>

5 YORUMLAR

  1. sıfır peugeot suv almak isteyenlerde peugeotun büyük fırsatlı kampanyalarını kaçırmış gibi duruyor akıllı olan zamanında aldı seyahatlerinin tadını çıkartıyor 😀

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here