2019 Volkswagen T-Roc 1.5 TSİ DSG Detaylı İnceleme

2
52089
Volkswagen T Roc 2019 Fotografi

Volkswagen T-Roc testi arayanlar için Murat Tosun, 2019 VW T-Roc modelini inceledi. 2019 VW T-Roc testi ile aracın tasarım özelliklerine, motoruna, yakıt tüketimine, teknik özelliklerine ve daha fazlasına baktı. Ayrıca yeni Volkswagen T-Roc yorumları ve T-Roc fiyat detayları da var. Yeni T-Roc hakkında detaylı bilgi için okumaya devam edin.

Murat Tosun, Volkswagen’in yeni SUV’u T-Roc modelini test etti. Volkswagen Tiguan’ın bir alt kategorisinde böyle bir araca ihtiyacı olan marka iyi bir seçenek ortaya çıkarmış, dedi. Peki, bakalım yeni T-Roc hakkında diğer detaylar neler?

Bu arada 2. el VW Tiguan fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz!

VW T-Roc Testi

“Kompakt SUV Volkswagen T-Roc Doğuş’tan şanslı bir SUV”

Kompakt SUV Volkswagen T-Roc sınıfının en iddialı oyuncularından biri olarak rekabete dahil oldu. Peki çok güçlü rakiplerinin olduğu sınıfta iş yapabilecek mi? Bu soruya yanıt vermek için T-Roc’un tasarımına, iç mekan özelliklerine, donanım detaylarına ve motor özelliklerine bakmak gerek. Elbette sıfır T-Roc almak isteyenler için sıfır km VW T-Roc fiyat değerlendirmesi de önemli. Yeni T-Roc hakkında ilk detayı tasarımdan başlayareak verelim…

Volkswagen T-Roc Tasarım Özellikleri

Onun için VW Golf’ün SUV versiyonu deniyor. Volkswagen yönetimi de bu aracı kompakt SUV sınıfında olarak açıklıyor. Bazı eleştiriler onun bir alt sınıfta olduğuna dikkat çekse bile durum bu. Kompakt oyuncu boyutlarını karşılayabilen Volkswagen T-Roc tasarım konusunda tipik marka detaylarını taşıyor.

Bu durum, iyi mi kötü mü bizler artık tam olarak karar veremiyoruz. Çünkü bir kısım artık radikal bir değişim beklerken diğer bir kısım bu tasarımı seviyor ve değişmesini de istemiyor. Nereden bakarsanız bakın onun logosunu görmeden Volkswagen modeli olduğunu anlıyorsunuz ve bu bize göre bir avantaj.

Sıfır VW T-Roc Fiyat Listesi Burada!

T-roc önden görünüme bakınca öz güvenli bir araç olduğunu gösteren detaylar yer alıyor. Markasından aldığı güç ve Volkswagen’in başarılı yüz tasarımı T-Roc modeline de yakışmış. Kaliteli tasarım detayları ön taraftan başlıyor ve şişkin çamurluk detayları ile profil görünümüne geçiyor. Ona yandan baktığınız zaman son derece atletik bir kimliği sahip olduğunu hemen fark ediyorsunuz.

2019 Volkswagen T Roc Arkadan GorunumVW T-Roc arka tasarım detaylarında eğimli cam formu sayesinde bu dinamik detayları devam ettiriyor. Tampon tasarımın bol katlı yapısı da başarılı görünmesini sağlıyor. Ancak bu bölümden ona bakıldığında kompakt sınıfta değil küçük SUV sınıfında yer alan bir araç gibi görünüyor.

Volkswagen T-Roc İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanı genişliğini öncelikli olarak Kompakt SUV sınıfında yer alan rakipleri göz önüne alarak değerlendirdik. Bu rekabette bazı modellerin gerisinde bir yaşam alanı genişliği sunarken bazı modellerle başa çıkabilecek bir yapıya sahip.

Volkswagen T Roc ic mekanYaşam alanı genişliğinin nasıl olduğunu karar vermek aslında biraz olsun size kalmış bir durum. Ne kadar büyük ya da ne kadar küçük bir kullanım alanının sizin için yeterli olacağına göre bu durum belli olacaktır. Ancak bizim yorumumuz sınıfında ön plana çıkan araçlara göre biraz daha küçük bir yaşam alanına sahip olduğu yönünde.

Volkswagen T Roc ic mekanYaşam alanı tasarımı konusunda daha önce bir Volkswagen modeli kullandıysanız yabancılık çekmeyeceğiniz yüzde 100 garanti. En önemli yenilik dijital değişimler olarak diğer modellerde olduğu gibi bu araçta da karşımıza çıkıyor. Eski Volkswagen yaşam alanına göre dijital göstergeler daha şık ve daha kullanışlı. Parlak detaylar ve krom parçalarla renklendirilen yaşam alanının bazı yerlerinde sert plastik malzemenin kullanılmış olduğu ise meraklı gözlerden kaçmayacaktır.

Yeni T-Roc Bagaj Hacmi Nasıl?

VW T-Roc bagaj hacmi konusunda da sınıfına göre iyi bir alan sunuyor. T-Roc’un bagajı 445 litre. Eşya gözlerinin sayısını da biz, yeterli bulduk.

Volkswagen T-Roc Motor Özellikleri

Volkswagen T Roc Motor GorseliSöz konusu motor özelikleri olduğunda tek bir ürün karşınıza çıkıyor. Bu kompakt SUV bir araç için negatif bir özellik. Çünkü hepimizin tahmin edeceği gibi bu sınıfta dizel otomatik SUV araçlar ilgi görüyor ve satış rakamlarının büyük bir bölümünü onlar oluşturuyor. Volkwagen T-Roç motorunda bizlerin sevdiği bir ünite olan 1.5 litre benzinli TSI görev yapıyor.

1498 cc hacmindeki turbo benzinli ünite 150 beygir güç ve 250 Nm tork üretiyor. Fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 8.4 saniye gibi iddialı bir sürede tamamlayan T-Roc’un maksimum hızıysa 205 km/s olarak açıklanıyor. Yapmış olduğumuz test sırasında bu verilere ulaşma konusunda bir sıkıntı yaşatmayacağını ispat ediyor. 7 ileri oranlı DSG şanzımanla kombine edilen ünite ayağınızın altında ne zaman kullanmak isterseniz bir güç olmasını sağlıyor. Özellikle ara hızlanma sonuçları bizleri son derece mutlu etti. Yakıt tüketimi açısından fabrika verilerinde ortalama 5.6 litre gibi bir veri sunuluyor. Bizler 100 km uzunluğundaki karma yol şartlarında yaptığımız test sırasında 7.8 litrelik bir sonuca ulaştık.

VW T-Roc Görselleri

VW T-Roc fotoğrafları için aşağıdaki yeni T-Roc görselleri galerisine tıklayın!

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

İşte söz konusu burası olduğunda her şeyi bir kenara bırakmak gerekiyor. Volkswagen markasının başarılı satış rakamlarına ulaşmasının kilit anahtarı burada yatıyor. Sürüş güvenliği, sürüş keyfi ve konforu bir arada sunmayı başaran marka bu özellikleri kompakt SUV T-Roc’da da kullanıcısına sunuyor. Güvenlikten ödün vermeyen karakteri gerçekten çok etkileyici. Çoğunlukla elektronik yardımcılarına bile iş düşmeden güvenliği sağlıyor. Güvenlik yardımcıları da sürüş keyfini törpülemeden üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor. Uzun süreli yolculuklar sırasında da konforlu olan karakteri onunla uzun yol yapma isteğinizi artıracak detaylardan. Onu kullanmak gerçekten de keyif veriyor. Yaşam alanı gürültü yalıtımı da başarılı. Her türlü yol şartında yaşam alanının sessiz kalmasını sağlıyor. Lastik gürültüsü kullandığımız asfalt yollardan da kaynaklı olabilir ama yaşam alanına beklediğimizden biraz daha fazla yansıdı.

Volkswagen T-Roc EuroNCAP Testleri

EuroNCAP çarpışma testlerine T-Roc modeli, 2017 yılında alınmış. Bu testlerde Volkswagen T-Roc son derece başarılı sonuçlara imza atmayı başardı. 5 yıldız almayı başarırken, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 87, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 96 ve yaya yolcu güvenliğinden yüzde 79 puan almış. Güvenlik yardımcılarından aldığı puansa yüzde 71.

Murat Tosun’un Test Sonrasında Volkswagen T-Roc Yorumları Nasıl?

Murat Tosun’un Kompakt SUV Volkswagen T-Roc yorumları şöyle: Volkswagen markasının aile genlerinde bulunan tüm kabiliyetlerin yer aldığı bir araç. İlk doğum anında hayata 2-0 önde başladı deriz ya, işte o arabalardan biri. Bu avantajı iyi kullanacak gibi görünüyor ama hem dizel otomatik eksikliği hem de yüksek fiyatı bunu törpüleyecektir.

Sıfır Volkswagen T-Roc Fiyat özellikleri

Bir iki kere kontrol ettim… Ancak her baktığımda tabloda 254.100 TL yazdığını gördüm. Metalik renk, panoramik cam tavan bu araç için gerekli olduğunu düşündüğüm detaylardan olunca fiyata daha en başta +10 bin TL eklemek gerekiyor.

Volkswagen T-Roc Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1498 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 150 HP
  • Maksimum Tork: 250 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 8.4 sn
  • Maksimum Hız: 205 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Volkswagen T-Roc Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 6.8 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.9 lt/100 km
  • Karma: 5.6 lt/100 km
  • Test: 7.8 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 127 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4234 mm
  • Genişlik: 1819 mm
  • Yükseklik: 1573 mm
  • Dingil Mesafesi: 2590 mm

Bagaj Kapasitesi

  • 445 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
  • Boş Ağırlık: 1350 kg
  • Lastik Boyutu: 215/55 R17

2 YORUMLAR

  1. Vw markasinin ulkemizde ki kalite algisi cok yuksek, passat satislarina bakinca bun zaten anlarsiniz, şu krizde bile en cok satan araclar arasinda yer aliyor, bu aracda gayet guzel ve basarili, fiyat etiketine bakinca, daha cok geliri yuksek genç kadinlara ya da genc ciftlere hitap eden bir arac olmus, fiyati görece yuksek olsada, bugun focusun 200 bin bandina ulastigini dusunursek, bu arac icin normal geldi bana

  2. Çok gereksiz bir araba olmuş. Fiyat desen uygun değil. Eee o zaman ne diye tiguan yerine bunu tercih etsin millet, sundukları zaten çok yakın. Tipi de bozuk, boyut da biraz daha da ufak. Bunu alanın aklına şaşmak lazım.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here