Passat’a Veda Vakti! 2022 Volkswagen Passat Limited Edition

0
4806
Passat Limited Edition

Volkswagen Passat son kez yenilenerek sonrasında üretimden kaldırılacak! Ancak bu son aslında yepyeni bir başlangıcın da habercisi diyebiliriz. Volkswagen tam 50 yıldır Amerika‘da satışını gerçekleştiği Passat modelini 2022 yılında üreteceği 1973 adet yeni araçla piyasadan çıkarıyor. Peki neden 1973 adet? Çünkü Volkswagen Passat’ı ilk olarak tam 50 yıl önce 1973 yılında Amerika’da satışa çıkardı ve ona bir atıfta bulunmak için son üretimi bu adetle sınırlama kararı aldı. 2023 yılına gelindiğinde ise Avrupa pazarında da Volkswagen Passat tamamen silinebilir. Böylesine bir model nasıl olur da üretimden ve satıştan  kaldırılır diye düşünebilirsiniz. Ancak markanın bunun için oldukça geçerli bir nedeni var: Artık Dünya elektrikli otomobillere dönüş yapıyor ve Volkswagen bu konuda geride kalmak istemiyor!

Volkswagen elektrikliye dönüş konusunda o kadar iddialı ki; 2030 yılına gelmeden Tesla’nın elinden liderliği alacağını söylüyor. İlk etapta bakıldığında bütün elektrikli modellerin isimleri I.D. ile başlayacak gibi gözüküyor. Ama belki de Volkswagen bir çılgınlık yapıp eski modellerinin elektrikli versiyonlarını, yine eski modellerin isimlerinin yanında I.D. modeli adı altında satışa sunabilir.

Volkswagen Passat

Tüm bu gelişmelerin sonucunda Passat modeli ilk gözden çıkarılan araç oluyor. Maalesef Türkiye’de de en çok satan L segment otomobil olan Passat yolun sonuna geldi!

Yeni Passat tasarımda çok küçük değişimlerle karşımıza çıkıyor ve Volkswagen Passat’ın klasik görüntüsünü son neslinde de koruyor. Tasarıma diyecek söz yok çünkü önceki neslin neredeyse aynısı. İç kısımda da büyük yenilikler yapılmasa da özel renk kombinasyonları ve daha gelişmiş sistemlerle karşımıza çıkıyor. Volkswagen Passat’ta alışık olmadığımız renk seçenekleri göreceğiz. Üretilecek olan 1973 adet özel seri Passat’tan 411 tanesi Aurora Kırmızı isimli metalik gövde rengi ile Titan Siyahı iç döşemeye, 423 tanesi ise Yarış yeşili gövde ve Mauro Kahverengi kabin kombinasyonuna sahip olacak. Geriye kalan 615 adet ise Platinyum Grisi ile Titan Siyahı iç döşemelerle gelecek.

2022 Volkswagen Passat’ın birkaç farklı versiyonu olacak. Farklı iç mekan düzenlemelerine sahip olacak olan bu versiyonların, otomobilin üretimleriyle ilgili bazı özel detaylar barındıracağı söyleniyor. Tüm versiyonları perfore Vienna deri koltuklarla donatılacak. Isıtmalı ve hafızalı koltuklar, belirli kısımlarında 1 of 1973 amblemlerini taşıyor. Volkswagen burada da serinin hikayesine yönelik detaylara yer vermekten kaçınmamış. Özel versiyon perfore Vienna deri döşeme konfor spor koltuklar, hafızalı sürücü koltuğu, elektrikli yolcu koltuğu, ön koltuk ısıtma, ön/arka park asistanı, navigasyon ve Fender ses sistemi standart olarak uygulanmış halde sunulacak. 2022 Passat, 15 kola sahip 18 inçlik alaşım jantları, 6 vitesli otomatik şanzıman, 2.0L ve 174 beygirlik bir motora sahip. Ayrıca 2022 Passat standart 8.0 inçlik ekranın yanında, siyah yan ayna kapaklarına, elektrikli katlanır yan aynalara ve LED farlara sahip olacak.

Volkswagen Passat

Fiyat

Volkswagen, Amerika’da sıfır olarak son kez satılacak bu özel üretim araçların fiyatlarını açıkladı! 2022 Passat, başlangıç paketi diyebileceğimiz paket için 30.295 dolar yani 260.000 TL’den satışa çıkacak. Aynısının kırmızı renkli olan özel versiyonu ise, 30.690 dolar yani yaklaşık olarak 264.00 TL’den satılacak. Ancak Passat 2022’nin en boş paketi, Türkiye pazarında vergiler ve bazı eklentiler sonrası yaklaşık olarak 450.000tlye, en dolu ve pahalı versiyonunun ise 1.500.000 TL’den satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Günümüzde artan fiyatlar ile birlikte düşünüldüğünde bile Volkswagen Passat’ın fiyatı ekonomiklikten uzak. Tabii ki getirdiği konfor ve donanım özellikleri oldukça güzel hissettirse de premium bir otomobil fiyatına satıldığını unutmamak gerek. Peki siz Ülkemizde ki Volkswagen Passat satış fiyatları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

2. El Volkswagen Passat İlanları

2. El Volkswagen İlanları

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here