Volkswagen ID 6 Hakkında Bazı Detaylar Açığa Çıktı

1
4017

Geçtiğimiz zamanlarda karşımıza çıkan ID Vizzion konsepti gerçek olmaya çok yakın. Alman dev otomobil üretici Volkswagen, beşinci nesil ID otomobilini 2023 yılında piyasaya sunacak. Volkswagen ID 6 , ID Vizzion’un üretim versiyonu olacak.

BMW i4 ve Mercedes-Benz EQE modelinin birebir rakibi olarak konumlanacak ID 6, mevcut Passat modeli ile benzer boyutlara sunulacak. Model hem sedan hem de station formatında karşımıza çıkacak. İç hacimde ise günümüzde üretilmeyen Volkswagen Phaeton ile kıyaslanabilecek seviyede olacak.

Volkswagen Grubu’nun elektrikli araçlarına özel hazırladığı MEB platformu üzerine inşa edilecek olan model, 700 kilometre gibi iddialı bir menzil ile karşımıza çıkacak. Volkswagen bu platformu hali hazırda ID 3, ID 4 SUV modellerinde kullanıyor.

Volkswagen ID 6, arkadan çekişli ve dört çeker olarak iki farklı model ile sunulacak. Dört çeker olan versiyonda iki farklı elektrik motoru kullanılacak ve aracın 0-100 km hızlanması 5,6 saniyede tamamlanacak. Tek motorlu olan versiyonda ise bu hızlanmanın 8,5 saniyede tamamlanması bekleniyor.

Volkswagen ID 6 ‘nın Menzili Ne Kadar Olacak?

Volkswagen kıdemli ürün geliştirme müdürü Welsch’e göre, 84 kWh kapasiteye sahip olan model 700km menzil sunacak. Bu menzil ise şu anda 77 kWH olarak satılan ID 3 Pro S modeline göre 144 kilometre fazla. Welsch, geliştirilmiş lityum pil hücresi verimliliği ve yeni aerodinamik gelişmelerin, ID 6’nın daha uzun menzilinin temeli olduğunu belirledi.

Ek olarak, ID 6 modelinin 200kW’a kadar hızlı şarjı desteklemesi planlanıyor ve DC hızlı şarj cihazından çok kısa bir sürede 300 km menzil kazanacağı söyleniyor.

volkswagen id 6

ID 6’nın üretimi, 2023’ten itibaren Volkswagen’in Almanya’daki Emden fabrikasında gerçekleştirilecek. Bu fabrikada Passat ve Arteon üretimi devam ediyor ve elektrikli araçlar için bu fabrikaya yatırım planlanıyor. Bu yatırımlar sayesinde 2023 yılında yıllık 300.000 adet elektrikli araç kapasitesine ulaşacaklar.

Emden’de üretilecek ilk ID modelleri ise 2022’de ID 4 ve ID 5 olacak. ID 6’nın ek üretiminin ise 2024’ten itibaren Volkswagen’in Çinli ortakları SAIC ve FAW tarafından Çin’de gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

İkinci El VW İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here