Otomobil Yedek Parça Seçimi

0
2140
otomobil yedek parça

Aracınız için “Otomobil Yedek Parça” veya bakım ürünleri satın almak göründüğü kadar kolay olmayabilir. Dışarıda bu kadar çok üretici, tedarikçi ve mağaza varken, doğru yerlerden doğru parçaları seçmekte zorlanabilirsiniz.

İnternette otomobil parçaları ararsanız mevcut seçeneklere şaşıracaksınız. Ancak ucuz markalar veya Premium markalar arasında nasıl seçim yapmanız gerekli? Fiyatı kalitenin önüne koymadan önce nelere dikkat etmelisiniz, ya da tam tersi.

“Otomobil Yedek Parça Seçimi” yazımızda bir sonraki bakım için satın alacağınız parçaları bilinçli bir şekilde nasıl seçebileceğinizden bahsedeceğiz.

Premium ve OEM Otomobil Yedek Parçaları

Birinci sınıf otomobil parçaları ve ürünleri, kendi markasına göre daha yüksek bir fiyat noktasında bulunur, çünkü esas olarak, otomobilinizle birlikte üretim hattından çıkan parçalara (Özellikle OEM) daha çok benzemektedir ama onlar için yüklü miktarda ödeme mi yapmalısınız ? Yoksa daha ucuz alternatifleri mi tercih etmelisiniz ? Artılara ve eksilere birlikte bakalım.

yedek parça

Premium Parçalar;

Artıları

Kaliteli malzemeler – tahmin edebileceğiniz gibi, birinci sınıf ve OEM parçalar en iyi malzemelerden yapılır, bu nedenle kalite ve performans garanti edilir.

Daha uzun ömürlü dayanıklılık – kaliteyle birlikte dayanıklılık da gelir, yani birinci sınıf ve OEM parçalarını kendi markanızdan daha az sıklıkta değiştirmeniz gerekebilir (ancak bu garanti edilmez).

Bir garanti veya garanti ile korunmaktadır – bazı premium ve OEM parçalarının uzun garanti ve garanti süreleri vardır, yani bir parçada erken bir arıza meydana gelirse ücretsiz değiştirme alabilirsiniz.

Uyumluluk güvencesi – OEM otomobil parçalarını seçerseniz, parçaların aracınızda güvenli ve etkili bir şekilde kullanılacağına dair kesin bir garanti vardır.

Diğer bileşenlerin ömrünü uzatabilir – arabanız için kaliteli yedek parçalara yatırım yaparak, bu, kaputun altındaki diğer parçaların üzerindeki yükü azaltabilir, bu da daha az tamirciye gitme ve onarımlara daha az para harcanması anlamına gelebilir.

Eksileri

Pahalı – dikkat edilmesi gereken bariz ama önemli bir nokta: OEM ve birinci sınıf parçalar yüksek bir fiyat etiketi taşır.

Belirli bir perakendeciden satın alınması gerekebilir – bu nokta daha çok, genellikle yalnızca doğrudan üreticilerden ve bayilerden temin edilebilen OEM parçaları için geçerlidir. Premium ve OEM satın alırken alışveriş yapmak için sınırlı seçenek vardır.

Montaj maliyeti daha yüksek olabilir – yukarıdaki noktaya ek olarak, bazı OEM ve premium parçalar yalnızca aracınızın orijinal bayisinde takılabilir, bu da potansiyel olarak daha pahalı bir onarım anlamına gelir.

Kalite ve performansta fark edilmesi zor – fiyat her zaman uzun ömürlülüğe eşit değildir, bu nedenle bir parçanın değiştirilmesi gerekmeden önce birkaç aylık ek sürüş için ne kadar ödemek istediğinizi düşünün. Premium veya diğer bir bileşen arasında kalite açısından çok az fark olabilir.

Aracınızın yaşına, markasına ve modeline bağlı olarak bulmak zor – üreticiler genellikle yalnızca belirli bir süre için yedek parça ürettiğinden, zamanla yan sanayi satış sonrası parçalara güvenmeniz gerekebilir.

OEM Yedek Parça Nedir?

OEM Parçalar,

Artıları

Ucuz – yan sanayi parçaların açık ara en çekici yönü uygun fiyat noktasıdır. Eşdeğer kendi markalı parça genellikle OEM maliyetinin çok altında gelir, böylece aracınızın kullanım ömrü boyunca önemli tasarruflar sağlayabilirsiniz.

Çok çeşitli seçenekler – yan sanayi satın almak söz konusu olduğunda, bileşenlerin bu alt bölümünde farklı fiyat noktalarıyla birlikte muazzam bir çeşitlilik mevcuttur. Bu, bütçenize ve araç kullanımınıza uygun parçaları seçip seçebileceğiniz anlamına gelir.

Çoğu tamircide takılabilir – kendi markalı parçaları takmak için orijinal bayiye gitmenize gerek yoktur; uygun fiyatlı yerel garajınız, ihtiyacınız olan parçalar ve aletler ile işinizi halledebilir.

Her zaman hazır – OEM ve birinci sınıf parçalar her zaman mevcut değildir, bu nedenle arabanızı garajdan geri almak için beklemeniz gerekebilir. İyi bir stok ve aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda seçeneğe sahip OEM  bileşenler için durum böyle değil.

Eksileri

O kadar dayanıklı olmayabilir – Her zaman dayanıklı olmayabilir. Üreticisine göre kalite ve dayanıklılıkları çeşitlilik gösterecektir.

Garanti ve garanti eksikliği – bazı OEM parçalar garanti olmadan tedarik edilir, yani bir bileşen yolun yarım km aşağısında arızalanırsa sizin sorumluluğunuzda. Satın almadan önce tedarikçiden garanti ve iade bilgileri isteyin.

Aracınızın mevcut garantisini geçersiz kılabilir – eğer arabanız bir üretici garantisi kapsamındaysa, OEM parça kullanmak garantiyi geçersiz bırakabilir.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here