VW e-Crafter, dizel Crafter panel van’ın kullanım kolaylığını ve ekonomikliğini, elektrikli motor ile birleştiriyor.

e-crafter

Avrupa genelinde dizel yasaklarının ve düşük emisyonlu bölgelerin yaygınlaşmasıyla birlikte, hizmet endüstrileri sıfır emisyonlu dağıtım araçlarına ihtiyaç duyuyor. Ve üreticiler , çözüm sağlamak için büyük kamyonetlerine yöneliyor. Böylelikle Renault Master ZE, Mercedes eVito ve eSprinter modelleri ortaya çıktı.

e-crafter

E-Crafter, mevcut elektrikli araç teknolojisini kullandığından, rakiplerine benzer bir şablon izliyor. Ayrıca e-Crafter, dizel versiyonla aynı anda geliştirildiğinden Crafter platformu, EV yürüyen aksamını barındıracak şekilde optimize edilmiştir.

E-Crafter Golf’ün pilini kullanıyor

E-Crafter, VW e- Golf’ta bulunan 35,8 kWh pili kullanıyor. Tahrik, 290 Nm anlık torka sahip 134 hp’lik bir elektrik motoru tarafından sağlanırken, tek vitesli şanzıman ön tekerlekleri tahrik ediyor. Elektrik sistemi mevcut Crafter şasisine yerleştirilmiştir. Bu nedenle 10,7 metreküplük yük hacmi açısından hiçbir taviz yoktur. Ayrıca e-Crafter, aynı gövdeye sahip standart Crafter panelvan gibi dört Euro palet taşıyabilir.

e-crafter

Şu anda, e-Crafter sadece yüksek tavan ve standart gövde uzunluğu ile satılacak. Ayrıca 3,5 tonluk versiyonu 975 kg yük taşıma kapasitesine sahiptir.

Birkaç küçük mavi amblem dışında, e Crafter, görünüşte en üst düzey dizel Crafter ile aynıdır. En belirgin değişiklik devir sayacının e- Golf aynı olmasıdır.

Elektrik motorundan gelen anlık tork sayesinde, e-Crafter hızlı bir şekilde hızlanır. Ancak 90kmh (56mph) ile sınırlıdır. Bu nedenle kentsel alanlarda oldukça yeterlidir. Gazı çektiğinizde, e Crafter, normal bir minibüs gibi yavaşça hızını kaybederken, fren lambaları diğer yoldakileri yavaşladığınız konusunda uyarmak için devreye girer.

Pilin ağırlığı fark ettirmiyor

E Crafter’ların yük tabanının altındaki pillerin ağırlığı, sürüşe etki etmez. İlginç bir şekilde, e Crafter pili koruyan bir Eco moduna sahip değildir. Bu nedenle enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olmak, kendi sürüş tarzınıza bağlıdır.

VW, tam şarjla 173 kilometre (107 mil) menzile sahip olduğunu iddia ediyor. Bu nedenle günlük kullanımda yaklaşık 170 km kullanılabilir bir menzil bekleyebilirsiniz.
Bataryayı şebekeden şarj etmek 17 saat sürer. e-Crafter, standart olarak yeni Şarj Sistemi ile uyumludur. Bu sistem, e-Crafter’ın 45 dakikada yüzde 80’lik bir kapasiteye kadar şarj edilmesini sağlar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here