Volkswagen Tiguan, son yıllarda Avrupa’da en çok satılan otomobil haline gelmiştir. Volkswagen’in dünya çapında ki en popüler modellerinden biridir.

volkswagen tiguan

Tiguan, en güncel otomotiv teknolojilerini güçlü tasarım dokunuşları ile birleştirerek donatılmıştır. Muazzam Alman mühendisliğinin bir sonucu olarak kusursuz sürüş özellikleri ve tartışılmaz sağlamlık tasarlanmıştır. Yeni Volkswagen Tiguan, şimdi her zamankinden daha konforlu ve sezgisel.

Volkswagen Tiguan Sahibi Olmanız İçin 5 Sebep

Sizin de bir Volkswagen Tiguan sahibi olmanız için beş hatta daha fazla sebep sayabiliriz.

TSI Motor Teknolojisi İle Daha Güçlü

tsı motor

Tiguan’ın TSI motorları hem güçlü hem de ekonomik. Eğer sizde otomobil kullanmayı seviyor ve aynı zamanda da yakıt tüketimin az olmasını istiyorsanız Tiguan TSI sizler için efsane bir seçenek olacak. TSI teknolojisi, turbo boşluğuna sahi olmayan en alt devirlerde bile devreye girebilen hafif ve etkin bir egzoz turbo şarjı ile VW’nin önceki FSI motorlarından gelen direkt benzin enjeksiyon sistemini birleştiriyor. Bu sayede oldukça küçük motor hacimlerinden, çok daha fazla beygir gücü ve çekiş gücü yani tork elde ediliyor.

Volkswagen defalarca Uluslararası Yılın Motoru ‘Engine Of The Year’ ödülü kazandığını biliyoruz. Sizde Efsanevi TSI motorlarının denemediyseniz yani yüksek performansı düşük tüketimle birleştiren bir motor denemediyseniz, gerçek bir modern benzinli motorla karşılaşmamışsınız demektir.

Güvenli Takip Mesafesi Sunar

acc

Adaptif Hız Sabitleyici yani ACC, önceden ayarladığınız hız limitini geçmenize izin vermez. Üstelik önünüzde seyreden araçla aranızdaki mesafeyi korumanıza olanak sağlar. Böylece uzun yolculuklarda sizin üzerinize binen yük azalır. Güvenlik ve konfor yüksek ölçüde düzeyde artar. Bu sistem aynı zamanda siz dur-kalk şeklinde trafikte ilerlerken otomobilinizin tamamen otomatik olarak fren yapıp öndeki aracın arkasında durmasını sağlar. Daha sonra bu araç ilerlemeye başladığında yine otomatik olarak yeniden hareket etmesini sağlar. Bunu da çift Kavramalı şanzıman “DSG” ile yapıyor.

Olası Kazaları Önler

front assist

Tiguan bünyesinde bir mükemmel teknoloji daha bulunduruyor. Bu da yaya algılama özelliğine sahip ‘Ön Bölge Asistanı’ yani ‘Front Assist’ Bu sayede Tiguan’ınız bir yayaya ya da başka bir araca çarpma durumunda kazanın şiddetini azaltmaya yardımcı olur. Hatta ideal olarak da kazayı tamamen önleyebilir. Tiguan’ın önünde bulunan gelişmiş radar sistemi, aracın önündeki bölgeyi, yoldaki yayalara ve araçlara yönelik olarak sürekli olarak tarar. Tehlikeli bir yaklaşma tespit edildiği durumda sürücüyü sesli ve görsel ikazlarla uyarır. Ve kontrolü ele almasını bekler. Hatta eğer acil bir durumda iseniz sizin yerinize otomatik olarak fren yaparak kazayı önlemeye çalışır.

 Side Assist İle Sizi Destekler

Tiguan’ın sahip olduğu teknolojiler sadece bunlarla bitmiyor. Şerit Değiştirme Asistanı “Side Assist”, otomobilinizin arka tarafında bulunan, uzun menzilli radar sensörleri sayesinde şerit değiştirme esnasında sürücüyü destekler. Bu asistan siz yolda ilerlerken, arkadan hızlı yaklaşan bir araç olup olmadığını ve şerit değiştireceğiniz zaman kör noktada bir araç bulunup bulunmadığını tespit eder. Tespitleri sonucunda da yan aynadaki görsel ikazlar aracılığıyla sizi uyarır.

geri park

Bir diğer faydası da dikey park edilen alanlardan geri geri çıkarken, aracınızın arkasını sürekli kontrol ederek ve olası bir çapraz trafik akışına karşı sizi uyarır. Uyarının yeterli olmadığı durumda, olası kazaları önlemek için tekrar kontrolü devralır ve otomatik olarak acil fren işlemi uygular.

Aktif Silindir Yönetimi ‘ACT’ İle Yakıttan Tasarruf

act

Kapatın ve yakıttan tasarruf edin.

Ne demişler azı karar çoğu da zarar. Tiguan bu atasözünü Aktif Silindir Yönetimi “ACT”  ile kendine uyarladı.

Aktif Silindir Yönetimi “ACT”, yolculuğunuz sırasında daha düşük bir motor gücüne ihtiyacınız olduğu durumda, sahip olduğu dört silindirden ikisini devreden çıkarır. Bu sayede ultra düşük bir tüketim moduna geçiş yapar. İhtiyaç olduğu zaman, ortalama 11 ms içinde ilgili silindirler sarsıntısız ve hissedilmeden devreye girecektir. Bu sayede ortalama %16 daha az yakıt sarfiyatı elde ediliyor. Bu değişimleri de Tiguan’ın Dijital Gösterge Panelinden, yol bilgisayarı ekranından ya da daha da iyisi giderek düşen yakıt giderlerinden takip edebilirsiniz.

Donanımlar

Volkswagen Tiguan 3 farklı donanım seçeneği ile sunuluyor.

Life

volkswagen tiguan life

  • LED Ön Farlar ve LED Gündüz Sürüş Farları
  • “Composition Media” Bilgi ve Eğlence Sistemi (8″ Renkli dokunmatik ekran, Türkçe dil seçeneği)
  • 3 Bölgeli Tam Otomatik Klima “Climatronic”
  • Elektrikli Katlanabilir ve Isıtmalı Yan Aynalar
  • Mobil Bağlantı Arayüzü “App-Connect”

Elegance

volkswagen tiguan elegance

  • Led “Matrix” Ön Farlar ve Dinamik Viraj Aydınlatması
  • Panoramik Açılır Cam Tavan
  • Dijital Gösterge Paneli “Active Info Display”
  • 18″ Frankfurt Alüminyum Alaşımlı Jantlar

R-Line

volkswagen tiguan r-line

  • Led “Matrix” Ön Farlar ve Dinamik Viraj Aydınlatması
  • Panoramik Açılır Cam Tavan
  • Dijital Gösterge Paneli “Active Info Display”
  • 19″ Valencia Alüminyum Alaşım jantlar

Sıfır km Volkswagen Tiguan Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here