Yeni Volkswagen Tiguan Ne Zaman Geliyor?

3
2598
Volkswagen Tiguan Ön Görünümü

Makyajlanan Volkswagen Tiguan, asfalta çıkmak için artık gün sayıyor. Yenilenen tasarım detayları ile, halihazırda ki büyük kitlesinin beğenisini toplayan model son derece iddialı geliyor. Türkiye’de C SUV segmentinin lider otomobillerinden olan Tiguan, makyajlı versiyonu ile tamamen lider kalmak istiyor. Volkswagen’in yeni tasarım dilini gördüğümüz modelde, hem dışarıda hem  de içeride büyük değişimler söz konusu. Ön panjurun sivrileşme detaylarını ve LED far grubunu Golf 8′ den alan model, iç tasarımında da kopyacı bir tavır sergilemeye devam ediyor. Donanım paketlerine göre değişen tampon tasarımları ve jant ölçülerimde sunulan seçenekler, her türlü kulanıcıyı tatmin etmeyi başaracak gözüküyor. Jant ölçülerinde 17” boyutundan başlayarak 21” ölçülerine çıkan seçenekler mevcut durumda.

Volkswagen Tiguan Arka Görünümü

Volkswagen Tiguan’ın Tasarımında Değişiklikler!

Volkwagen Tiguan’da her detay yenilenmiş durumda. Yeni LED Matrıx far grublarını hem arka hem de ön de görmemiz modele lüks olgusunu getiriyor. Ayrıca selefi modeline göre bu farların tasarımsal değişimleri modele dinamizm katmış durumda. Reflektörlerin arasına çekilen kırmızı şerit ufak ama hoş detaylardan. Yeni logonun altında yer alan Tiguan yazısı ve yeniden tasarlanan 4MOTION arması da modeli selefinden ayıran kısımlardan yer alıyor. Yeni seride göreceğimiz, yeni donanım olan Tiguan R’da ise ince kollu jant tasarımları, güçlendirilmiş frenler, renkli kaliper ögeleri, 10 mm kadar alçaltılmış süspansiyon sistemi,  renkli yan aynalar, siyah yan etekler ve dörtlü egzoz çıkışı sistemleri bulunuyor. Yenilenen ve dokunmatik düğmelerden oluşan Volkswagen’in yeni direksiyon simidi çok şık duruyor. Yeni nesil dijital gösterge paneli, makyaja özel tasarlanan yeni koltuk döşemeleri, tümüyle dokunmatik olan havalandırma mekanizmaları ve 3. nesil yazılıma sahip bilgi-eğlence sistemi modeli teknolojik olarak selefine göre yükseltmiş durumda. Vites kolunun da makyaj operasyonunda payını aldığını söyleyebiliriz. 10 hoparlörlü Harman/Kardon müzik sistemin opsiyonlar dahilinde oluşu üzücü bir durum. Tiguan’da artık, dur-kalk fonksiyonlu yarı otonom sürüş sisteminin de bulunduğu önemli özelliklerden biri olarak yer alıyor.

Volkswagen Tiguan İç Görünümü

Makyajlı Volkswagen Tiguan Motor Seçenekleri Ve Geliş Tarihi Ne?

Makyajlı Volkswagen Tiguan benzinli ve dizel motorları kullanmaya devam edecek. Tiguan serisine eklenen eHybrid seçeneğinde görev yapan 1.4 litre hacimli benzinli motor ve elektrik motoru ikilisi 245 beygir güç sunabiliyor. Sadece elektrikle 130 km/s sürat yapabilen şarj edilebilir hibrit otomobilin elektrikli menzili 50 km olarak açıklandı. Araçtan daha yüksek performans alabilmek için vites kolunun yanında bulunan GTE butonuna dokunarak sürüş modlarını kullanmak mümkün. 2021 yılının ilk aylarında, Golf 8 ile birlikte makyajlı Tiguan’ı Türkiye yollarında görmemiz bekleniyor.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here